Megújítottam az oldalam

hosszu.kalman képe

Végre sikerült olyan állapotába hoznom az új oldalamat, hogy kitehessem másoknak is. Még nincs teljesen kész, de már lényeges funkcióvesztés nincs rajta.
A nyitólap fog még eltérő kinézetet kapni, valamint szükség van még egy alsó layer-re is, ahogyan eddig is volt.

Tudom, hogy régen írtam már, de az utóbbi időben egy csomó témám lett volna amit szívesen megosztanék másokkal is, viszont a szabadidőmben inkább az oldal felújításán dolgoztam, mint hogy cikkeket írjak. Most már viszont eljutottam odáig, hogy nem azért dolgoztam vele ennyit, hogy egy éves bejegyzések legyen rajta, hanem hogy megpróbáljak minél sűrűbben írni.

Két lényeges változás történt az előző verzióhoz képest:

  1. lecseréltem az arculatot
  2. lecseréltem a motort

Az arculatváltásra szükség volt, mert szerencsére megérett a vállalkozásom arra, hogy egyedi kinézettel rendelkezzen, a motor csere alatt pedig azt értem, hogy Drupal lett az eddigi Wordpress helyett.

Felmerül a kérdés, hogy a Kálmánnak a weboldala miért Wordpress-ben volt?
Ennek a megválaszolásához leírok egy rendszeresen lezajló párbeszédet, ami kb leírja a véleményem:

Ügyfél: Figyeljé má Kálmán! Nekem Drupal oldal kell, lehessen rajta blogolni és olyan legyen mint a Wordpress!

Én: Akkor miért ne legyen Wordpress?

Mivel az előző oldalamat a blogon kívül semmire se használtam, teljesen feleslegesnek tartottam Drupal-ban megcsinálni, hiszen egy csomó plusz modul kellett ahhoz, hogy azt a működést elérjük ami a Wordpress-ben az alaprendszert képezni, ezen kívül a Drupal contrib sminkek sem győztek meg túlzottan a WP által felkínált több ezer opensource dizájnnal szemben.
Nade mindegy is, ami volt elmúlt, most már más belső funkciókra is szükségem van, amiket nem akarok WP-ben megvalósítani, úgyhogy végre Drupal-os embernek Drupal oldala van :)

tovább