2015. november 19-én megjelent a Drupal 8-as verziója!

zsofi.major képe

A nemzetközi DrupalTM közösség a mai napon bejelentette a platform legújabb, 8-as verziójának kiadását. A több millió weboldal és webes alkalmazás alapjául szolgáló nyílt forráskódú keretrendszer az internet legbefolyásosabb médiumait hajtja. Az új Drupal 8 még hatékonyabban segíti ezeket a portálokat a világháló legjobb tartalmainak előállításában és terjesztésében. A Drupal 8 jelmondata: Készíts valami fantasztikusat bárki számára!

„A Drupal történetének korszakalkotó verziója jelenik ma meg. Ez nem csupán a használhatóság nagyfokú fejlesztését jelenti, hanem előrehaladott tartalommodellezést és API-n keresztül végezhető közzétételt is” – mondja Dries Buytaert, a Drupal projekt alapítója és vezetője. – „Ez egy, a web jövőjét jelentő gyors, rugalmas és személyreszabott tartalomszolgáltatás igényeit szem előtt tartva összeválogatott eszköztár. A Drupal 8-at más rendszerekkel való együttműködésre optimalizáltuk, így a különböző adatvezérelt eszközök központi összehangolójaként is jól használható. 3000-nél is több önkéntesünk fektette a szabadidejét a piac legjobban skálázható tartalomkezelő rendszerébe, így a Drupal 8 nem csak a mi közösségünket, de a jelenlegi ismereteink szerinti világhálót is jó eséllyel átformálja.”

100 000 aktív közreműködőjével a Drupal az egyik legnagyobb nyílt forráskódú közösség a világon. Nemzetközi közösségének tagjai között dizájnerek, szerzők, fordítók éppúgy megtalálhatók, mint fejlesztők, támogatók és még rengetegen mások. A Drupal alaprendszer (azaz „core”) karbantartásán túl mindannyian azért dolgoznak, hogy a közösségi modulokkal, sminkekkel és telepítési profilokkal még tovább bővítsék a szoftver képességeinek körét.

Ma, azaz november 19-én este 7 órától a Magyar Drupal Egyesület Release partyt tart az Budapesten Ankertben, ahova minden Drupal iránt érdeklődőt szeretettel várunk!
Részletek itt: www.meetup.com/Drupal-User-Group/events/226672467
drupal8

Drupal verzió: