Helyzetjelentés a drupal.hu karbantartás világából

aboros képe

Az idei Drupal Hétvége alkalmával a Magyar Drupal Egyesületről elhangzottak szerint ebben a rövid hírben számolok be az említett munkacsoportokkal kapcsolatos elképzelésekről és fejleményekről.

Egy tavalyi fergeteges balatoni sprint óta a drupal.hu forráskódja elérhető a githubon. A forráskódot azért tettük elérhetővé, hogy mindenki szabadon csatlakozhasson a munkához, lehetőleg minél kevesebb megkötés vagy előfeltétel nélkül. Ettől teljesen függetlenül, de vele szoros összefüggésben :) történt, hogy a szerver, amin a drupal.hu fut, féltérdre ereszkedett. Mindezzel párhuzamosan megfogantatott egy egyesület és elhatározta, hogy munkacsoportokat alkot a főbb tevékenységek végrehajtására. Ezek közül egy a drupal.hu üzemeltetése, karbantartása és fejlesztése.

Kiindulási helyzet
Mindezek már adottak illetve korábban az admin csoport és a sprintek alatt így határoztunk:

Létrehozunk egy munkacsoportot
Ez egy informális csoport, bár van vezetője, aki pedig a drupal.hu csapatban a "product owner" szerepét tölti be. Már az első megbeszélések alkalmával egyetértettünk abban, hogy szükség van erre a pozícióra, kell valalki aki átlát, rendszerez, elvár, motivál. Őt a munkacsoport tagjai maguk választják maguk közül vagy mi módon történik mindez konkrétan, arról még nem volt szó.

A munkacsoport aztán találkozik teszem azt kéthetente a kibertérben vagy a hústérben vagy is-is és megvitatja a fontos feladatokat, megjelöli, felosztja, satöbbi, elvégzi a munkát. A kódot githubon kezeli, mindenki a saját forkjába dolgozik feladatonként egy ágon.

Kérdezzetek, javasoljatok, kritizáljatok a hozzászólásokban.
Mindenkit nagy szeretettel várunk továbbra is a #drupal.hu IRC csatornán és a Slack csoportban (ehhez kérünk, írj emailt a [email protected] email-címre).

Kategóriák: