A Drupal 8 már tesztelhető

csakiistvan képe

Örömmel értesítünk benneteket arról, hogy pár perccel ezelőtt az Amsterdami DrupalConon Dries bejelentette, hogy a közösség kitartó és hatalmas munkájának köszönhetően a Drupal 8 beta release már MA reggel megérkezett, habár a tegnapi információk alapján csak erre a hétre vártuk.

Miért fontos ez?

15 alpha release után végre elértük a bétát, és bár még sok hiba van így is a rendszerben, már stabilan használható. Akinek contrib modulja van, annak már eddig is javasolt volt a 8-as upgrade, de most már erősen ajánlott, szóval a fejlesztők is nekieshetnek a moduljaiknak, ha eddig nem tették volna meg. Természetesen a fordító csapatoknak is érdemes elkezdeni az új stringek fordítását. Rettentő izgalmas időszak elé nézünk.

Mi változott?

Olyan sok minden, hogy azt csak több mondatban lehetne összefoglalni, így mindenképp javaslom hogy töltsd le, teszteld, játssz vele, vagy gyere el a Drupal Hétvégére, ahol remélhetőleg több D8-as előadás is lesz majd.

Hibát találtam, mit tegyek?

Mint már említettem, van hiba a 8-asban, nem is kevés, de a következő lépéseket javaslom, ha találtál egy hibásan működő funkciót:

A hibajegyeket értelemszerűen csak angol nyelven lehet beküldeni.

Drupal verzió: 

Hozzászólások

PeterMK85 képe

Valaki találkozott vele:

  1. PHP extensions
  2. Disabled
  3. Drupal requires you to enable the PHP extensions in the following list
  4. (see the <a href="http://drupal.org/requirements">system requirements page</a> for more information):<div class="item-list"><ul><li>fileinfo</li></ul></div>

(nem nem humoromnál fogva írtam HTMLben, így rendereli ki)

Utána nézve GD meg PDO kellene neki ami elvileg megvan. Többi req zöld.

Valakinek van ötlete?
Windows 8 Pro 64-bit, XAMPP Version: 1.8.3

PeterMK85 képe

https://www.drupal.org/node/2322537 alapján:

A php.ini-ben:
";extension=php_fileinfo.dll" to "extension=php_fileinfo.dll".