Drupal alapon épül a magyar EU-elnökség webhelye

thamas képe

A soros magyar EU-elnökség a mostani belga elnökség honlapját veszi át és fejleszti tovább - adta hírül az MTI, a Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályának tájékoztatása alapján. A közlemény szerint az említett webhely nyílt forráskódú szoftverre épült, s az elnökségi honlapról az is kiderül, hogy ez a szoftver a Drupal.

A magyar EU-elnökség honlapja a kommunikáció központi felülete lesz. A hivatalos közleményeken, dokumentumokon kívül a weboldalon az elnökségi mindennapok is megjelennek majd, országpromóciós elemekkel. A webhelyen három nyelven, magyarul, angolul és franciául lehet majd olvasni a soros elnökséggel kapcsolatos híreket és háttéranyagokat.

A felületet a főosztály vezetője, Urkuti György által irányított csapat fogja gondozni. A fejlesztés, a tartalom tervezése már elkezdődött s a tervek szerint a héten lát munkához a honlapfejlesztő csapat. "Jelentősen át fogjuk alakítani, lesznek benne olyan elemek, amelyekről fel lehet ismerni, hogy ez a belga honlap volt, de sok új elemet is behozunk" - mondta a főosztályvezető.

Köszönjük Paksi Attilának és Közszolgának, hogy felhívták figyelmünket a hírre!

Kiegészítés (2011. 01. 01.): elindult az oldal – http://www.eu2011.hu/hu

Kategóriák: 

Hozzászólások

sajt képe

Élősszőr is érdemes lesz update-elni az oldalt 6.18-ra, vagy 19-re

tamoca képe

Meg Sólyomról, Schmitt Pálra...
És lehetne több nyelvű is...
A grafikában pedig lehetne rovás is...

tamoca

nevergone képe

Ezt a témát most hagyjuk abba, köszi! :)

zserno képe

Jajjmar, nem erted a viccet:
"Meg Sólyomról, Schmitt Pálra..." = hagyjak az apache-t, van annal jobban kikovacsolt webszerver is.
"A grafikában pedig lehetne rovás is..." = legyen grid alapu az uj smink.

Szoval en ebben semmi offot nem latok.:)

E

tamoca képe

Jó napot mindenkinek!
A linken megnéztem a honlapot és tetszett. Megnéztem a miránk vonatkozókat és bizony nincsenek frissítve a köztársasági elnökünk adati."Head of state President László Sólyom" ....eutrio.be/european-union/member-states/hungary
Olyan mintha USA-ban még Bush lenne egy hivatalos oldalon nem Obama.

A grafikához a rovást komolyan gondoltam mint ötletet. A Sarajevo-i piramisokban is rovást találtak a monolitokon, köveken, nincs mit szégyellni őseink írásán. Szerintem az Uniós elnökség idején is merjünk magyarok lenni, meg jó lehetőség is mikor a világ egy kicsit ránk figyel...
Pár további ötlet az e betű a rovásban igen hajaz az Euró pénznem jelére.
Napba öltözött Boldogasszonyunk kinek lábai alatt a hold, koronája 12 csillagból...
Arculatban miért ne lehetne magyar?

Más...Jó lenne Drupal fordítás rovás karakterkészlettel is.Van lehetőség jobbról balra írni, szerencsére nem csak a rovás hanem egy másik ősi írás is pl. a héber is jobbról balra megy. Ez már Drupal téma lehetne, lehetne neki nyitni egy külön fórumot? Hátha csatlakoznának páran a fordításhoz.

tamoca

sajt képe

Valamelyik kézilabda csapat oldalán láttam, hogy el lehet olvasni rovásírással is. (Már aki el tudja olvasni.) És a kód alapján nem is tűnt bonyolultnak a dolog.

intrex képe

Decemberben elkészült a Magyar Országgyűlés EU-elnökségi honlapja is, amely szintén Drupal alapú. :)
Nem használtunk semmilyen brüsszeli vagy egyéb korábbi forrásanyagot, jobbnak láttuk tiszta lappal a "nulláról" építkezni.
Ez a weblap elsősorban szakmai anyagokat tartalmaz, így kevésbé érdekes a publikum számára.
http://parlament-eu2011.hu

pp képe

Gratula szép lett

Igen is érdekes hír ez itt, szóval:

Akár egy hír is lehetne(hozzászólás helyett), no meg egy linket se ártana beküldeni, hátha az is kikerül. :) (a hírről egy mélt is kéne majd dobni az admin listára)

pp

aboros képe

gratulálok!

-
clear: both;