Hatodik Debreceni Drupal felhasználói találkozó

nevergone képe

2010. június 29.-én megrendezésre kerül a hatodik Debreceni Drupal felhasználói találkozó, mely rendezvény elsődleges célja hogy összehozza a Drupal iránt érdeklődőket, használókat; lehetővé téve számukra egymás megismerését, segítését. Természetesen azokat is szeretettel várjuk, akik csupán érdeklődnek a Drupal és a hazai közösség iránt.

A szokásostól eltérően ezúttal Palócz István, a Tanárúrkérem oktatási portál egyik vezetője segítségével gyakorlatban ismerhetjük meg a Drupal fejlesztésében alkalmazott technikákat. Laptopot érdemes hozni, hogy a helyszínen rögtön be lehessen kapcsolódni a munkába.
Mivel a jelentkezők számától és egyéb technikai feltételektől függően módosulhat a helyszín, ezért érdemes az alkalom előtt néhány nappal visszalátogatni erre a hírre, hogy az esetleges változásokról időben értesíthessük a jelentkezőket.

Helyszín:
Inca Café
4031 Debrecen Simonffy u. 2/B (Kossuth-térből nyílik)

Időpont:
2010. június 29., kedd 18.00 - 21.00 (vagy amíg jólesik)

Külön jelentkezésre ezúttal sincs szükség, de örömmel vesszük ha a hozzászólások között ezt jelzik a részvevők.

Időpont: 
2010. június 29., kedd 18.00

Hozzászólások

nmjudy képe

Mennék. :)

bernie képe

subs(); (;

ß.

- bernie -

asrob képe

Megyek :)

--
Borsa Péter
https://peterborsa.eu

VCs képe

pp Debrecenben... ott a helyünk :)

lili_ képe

biztosan ott leszek!!

mini

nevergone képe

Webchick, a Drupal 7 karbantartója írt régebben egy kerettörténetet arról, hogyan lehetne minimális tudással sokat lendíteni a Drupal fejlesztésén.
Ezt fogjuk játszani ezen az alkalmon, a lényeg az issue lista felesleges, elavult elemeinek kigyomlálása.

nevergone képe

Úgy néz ki, lesz meglepetés-vendégünk is. :)
Ha megoldható, hogy előre feltelepített Drupal 6-al és 7-el érkezzetek, az sokat segítene. Különösen, ha a CVS vagy Git tárolóból töltitek le a forrást, mert akkor az Drupal 6 esetén tartalmazza azokat a változtatásokat is, amelyek még nem kerültek be a legfrissebb stabil kiadásba.

Szerk: A Drupal 7 telepítéséhez PDO kell, szóval ha elakad az adatbázis beállításainál, lehetséges, hogy az hiányzik. Természetesen ha nem sikerül a telepítés, akkor szükség esetén a helyszínen orvosoljuk. :)

lili_ képe

de internet hozzáférés lesz?

lehet hülye kérdés, csak tudjam, h készüljek a telepítéssel?

mini

nevergone képe

Igen, van WIFI.
Az előre telepítést csak azért mondtam, hogy ne teljen azzal is az idő. Bár nem mintha egy Drupal telepítés annyira sok idő lenne, ha a szükséges feltételek rendelkezésre állnak. :)

lili_ képe

köszike a gyors választ!

mini

nevergone képe

Mivel nem lehetett előre tudni, milyen lesz éppen az amúgy változékony időjárás, és laptoppal a kézben elég nehéz szaladni az eső elől, ezért inkább az emeleten foglaltattam helyet.

aua képe

Mennék én is, szívesen! :)

nevergone képe

A meglepetés-vendégünk pedig snufkin, aki amúgy a közösségünk lelkes tagja.

nevergone képe

Köszönjük a résztvételt minden kedves résztvevőnek, különösen pp-nek és snufkinnak, hogy jelenlétükkel hozzájárultak az este jó hangulatához. Kezdésnek pp tartott egy érdekes bevezetőt a Drupal issue rendszeréről, illetve arról, miért is érdemes részt venni a hibajelentések tesztelésében. Majd snufkinnal közösen beszélgettek arról, mit is jelent a Drupalban a teszt-környezet, miért érdemes teszteket készíteni. Végül ezen az issue-n bemutatta a hibajelentések tesztelését, illetve akinek kedve volt, ezen a hibajegyen gyakorolhatott.
A nap zárása a Belga sörözőben történt. :)