Drupalra váltott a Fehér Ház

thamas képe

Az Egyesült Államok kormányzati központja, a Fehér Ház a Drupal rendszert használja a webhelyén a hétvége óta. A hír nagy visszhangot keltett a Twitteren, s már a hazai médiában is megjelent.

A megvalósítás többek közt az Acquia munkája, melynek vezetője a Drupal alapító-fejlesztője. Dries Buytaert szerint a Drupal tartalomkezelési és közösségi funkciói jól illeszkednek a Fehér Ház elvárásaihoz. Az átállás azt is jelzi, hogy egy nyílt forráskódú rendszer nem jelent a zártaknál nagyobb biztonsági kockázatot. Dries megemlíti még, hogy a kormányzat más webhelyeken is használja a Drupalt, ami fontos elismerés a tartalomkezelő és általában a nyílt forráskódú szoftverek számára.

Kategóriák: 

Hozzászólások

joebacsi képe

Nem mindenki szerint teljesen pozitív ez: Message Error

Figyelem, sok helyen lehet mosolyogni :)

thamas képe

http://www.databasepublish.com/blog/messengers-errors-chris-wilsons-flaw... - avagy valós ismeretek hiányában ne szóljunk be! :o)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

thamas képe

Ha a szerkesztők is úgy akarták (és nem vágták ki), akkor ma (2009. 11. 02.) este 11-től a az mr2 Petőfi Rádió Netidők c. műsorában szó lesz a Fehér Ház átállásáról. Kapcsolódóan a Drupal Hétvégét is említik!

(Ha a vágott adásból ez kiamard, akkor a Netidők honlapján ill. a PC World mgazin DVD mellékletén lehet majd meghallgatni a teljes műsort.)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Pasqualle képe