Drupal Hétvége kérdőív eredményei

pp képe

A Drupal Hétvége 2009-re vonatkozó kérdőívünket hatvanhárom ember töltötte ki és ezek közül negyvenegyen vennének részt a másnapi kódsprinten (65%). Ha ezt összevetem a drupal.hu ötezres regisztrált felhasználószámával, amiből mindösszesen huszonkilencen (0,6%!!) vették a fáradságot, hogy véleményükkel segítség munkánkat mindjárt jobb kedvre derülök.

Ötvenhárman (84%) fizetnének a konferenciáért. Huszonhárman (36%) háromezer forintot, harmincketten (32%) ötezer forintot dolgozóként és háromezer forintot diákként, hatan (10%) pedig tizenötezer forintot lennének hajlandóak fizetni. Több ember élt a megjegyzés lehetőségével és osztotta meg velünk véleményét a fizetéssel kapcsolatban:

Nem halok bele, ha fizetni kell, de szerintem ez nagyon rossz szájízt ad a dolognak. Bár ugyanakkor tudom, hogy semmi sincs ingyen, bármilyen teremért is fizetni kell.

1000 ft belepodijig fizetnek szivesen, amennyiben olyan szinvonalas helyen lenne, mint a regi konferenciak (pl CEU)

"Sorry" , de nem tudnék fizetni belépőt. Egyelőre még csak vitte a pénzemet(tárhelybérlés) és az időmet a Drupal elsajátítása. Most egy kicsit le is álltam a tanulásával, de határozott célom: amint engedi az időm visszatérek.

A kitöltők között tizenhét (27%) ismerkedő, harmincnégy (54%) webmester, húsz (32%) sminkmester, huszonöt (40%) programozó és tizenöt (24%) cégvezető volt.

Harmincan (50%) osztották meg velünk miről hallanának szívesen. Tizenketten fejlesztésről; tizenöten modulok, kiegészítők kiválasztásáról és használatáról, esettanulmányokról; heten pedig sminkeléssel kapcsolatos kérdéskörben hallanának előadásokat. A teljes listát csatoltam, potenciális előadóknak inspirációul szolgálhat.

Köszönjük minden kérdőív kitöltőnek az információkat. A "Hajrá srácok" és hasonló megjegyzésekért különösen hálásak vagyunk!

CsatolmányMéret
Egyszerű szövegfájl ikonja temak.txt4.34 KB

Hozzászólások

thamas képe

Köszönet, hogy közzétetted az eredményeket, javaslatokat!

Viszont ezt nem értem:

...hatvanhárom ember töltötte ki (...) mindösszesen huszonkilencen (0,6%!!) vették a fáradságot, hogy véleményükkel segítség munkánkat mindjárt jobb kedvre derülök.

A 63-an töltötték ki a kérdőívet és 29-en írtak valamit a kérdőív megjegyzés mezőjébe? És mitől derülsz jobb kedvre?

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

Pont az értelmet adó részt vágtad ki!

Tudod van a tál süti amiből ha mindenki csak kivesz akkor egyszer csak elfogy.

63 kérdőív kitöltőből 29 regisztrált felhasználó volt, a többi névtelen. Ha azt nézem, hogy a több mint 6000 drupal.hu regisztrált közül pusztán 29 vette a fáradságot, hogy segítse a szervezést akkor sírva is fakadhatnék. Amennyiben azt nézem, hogy a kérdőív kitöltőinek 63 százaléka venne részt a kódsprinten, tenne valamit a közös célért, részt venne a közös alkotásban, segítené azt amiből ő is részesedik, nem csak kivenne "ami neki jár", hanem tenne is hozzá, na akkor felvidulok.

pp

thamas képe

Nem értettem, így nem tűnt fel, hogy pont a lényeget hagyom ki... :o)

De így már mindent értek!

Kösz mégegyszer!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Pasqualle képe

63 kérdőív kitöltőből 29 regisztrált felhasználó volt, a többi névtelen.

Azert ezt az infot sikeresen elrejtetted a szovegben. koszi a kiegeszitest..