Huszadik Drupal használói találkozó Budapesten

tolmi képe

Update 2: Megvan a helyszín és az előadó is!

Update: Úgy néz ki Négyesi Károly (chx) sajnos nem ér rá. A rendezvényt megtartjuk a szokott időpontban. Részletek hamarosan.

Augusztusban is megrendezésre kerül a szokásos Drupal Használói Találkozó Budapesten, sorrendben a huszadik alkalommal. Ezen rendezvények elsődleges célja hogy összehozza a Drupal iránt érdeklődőket, használókat, fejlesztőket. Lehetővé téve számukra egymás megismerését, segítését. Teret kívánunk adni gyümölcsöző kapcsolatok kialakulásának is.

Előadás: Palócz Pál fog beszélni nekünk a Drupal többnyelvű támogatásáról és ennek beállításáról.

Az előadást kérdések és válaszok követik, majd kötetlen beszélgetés formájában folytatódik az este azoknak, akik maradnak.

Természetesen azokat is szeretettel várjuk, akik csupán érdeklődnek a Drupal és a hazai közösség iránt, hiszen itt megismerhetik a fórumban és a levelezőlistákon tevékenykedőket.

Helyszínünk: Dürer-kert (térkép), XIV. kerület Ajtósi Dürer sor 19-21.
Időpont: 2009. augusztus 27., csütörtök 19:00 - 20:30 (vagy amíg jólesik)

Felhívnánk mindenki figyelmét hogy pont ott a budapest.rb Ruby meetup is megrendezésre kerül velünk párhuzamosan, így senki nem lepődjön meg. Egymás mellett leszünk a bal oldali termekben.

Külön jelentkezésre ezúttal sincs szükség, de örömmel vesszük ha a hozzászólások között ezt jelzik a részvevők.

Időpont: 
2009. augusztus 27., csütörtök 19.00 - 20.30

Hozzászólások

tolmi képe

Sziasztok,

Ha van(nak) itt olyan(ok), akik tudnának segíteni az előadás rögzítésében, azt köszönettel vennénk, ugyanis nekem gondjaim vannak a felvett anyagok digitalizálásával (visszamenőleg megvan minden, be fogom őket digitalizálni)

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

csg képe

Nekem eleve digitálisan rögzítő kamerám van, egy 40 perces előadás kb. 800 megás mpeg lesz. Ha van rá igény, elhozom a kábelét is, és akkor az előadás után bárki átmásolhatja magának a helyszínen, ha hoz laptopot (sima usb csatlakozással megy).

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com

tolmi képe

You got the job. Számítok rád! :)

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

Den képe

akik nem lehetünk ott...

A téma nagyon érdekel, szal, toljátok minél előbb! THX!

gergely képe

Yay! +1 :)

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

chx képe

De jo hogy szoltok, en errol nem tudtam :) http://bot.drupal.hu/bot/log/drupal.hu/2009-08-09#T97595 mar kilencediken megmondtam hogy legkesobb 25-en megyek el Pestrol. Es szerintem beszeltuk mi ezt ennel korabban is.

tolmi képe

Küldtem emailt az általam legutolsónak tudott emailről. Ezek szerint nem jó neked. Sajnálom hogy így alakult.

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

chx képe

Majus ota volt egy-ket valtozas :/ Magyarorszagon vagyok de nem Pesten. Az ok mindossze het honapos: az unokaocsem, akit meg nem is lattam.

tolmi képe

Oké, nem gond.

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

kornelno1 képe

Helló,

Érdeklődni szeretnék hogy kezdők is résztvehetnek e ezen a Drupal Használói Találkozó Budapesten?
Választ előre is köszönöm

Üdv

Galambos Kornél

gergely képe

persze gyere nyugodtan es kerdezz batran! :)

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

nemetivilmos képe

Sziasztok, helyszínt tudtok már esetleg, vagy figyeljük aznap a drupal.hu-t ? A részvételi feltételek mik ? Szeretnék résztvenni rajta és egyenlőre az időpont jónak tűnik. Ha bénák a kérdéseim, az csak azért van mert még nem voltam ilyen találkozón. :)) Köszönöm.

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

Paal képe

Bárki részt vehet rajta. Ez tulajdonképpen egy "kocsmázás", ismerkedés, csak annyi a plusz, hogy valaki feláll, és valamilyen témában megpróbál egy rövid, 20 perces "előadást" tartani (az enyém több mint egy órásra sikeredett).
Mint pl. a többnyelvű elsődleges menü beállítása... ;)
Utána pedig kötetlen beszélgetés, akinek kedve van hozzá sörözgetés.
Általában ezek az egységek dohányzóak, szóval azzal számolj, hogy nem ibolya illatú lesz, amikor hazaérsz :).

--
Palócz Paal Pál, a drupal.hu admin csoportjának tagja
Ajánlott olvasmány: Eric Steven Raymond - Hogyan kérdezzünk okosan

pp képe

Meg is halnék, ha ibolya illatúan kéne hazamennem. Azért nem ártana így nyáron lőni egy nyitott helyiséget mert a vasúti vécé illat sem a kedvencem. Persze minek is pofázok innen kintről. (hamarosan jön az itteni DUGokról egy rövid írás)

És akkor még egyszer:
A találkozó mindenki számára nyitott még azok számára is akik még sose foglalkoztak a Drupallal csak szeretnék megismerni a közösséget. No meg jó élőben is találkozni és beszélgetni és nem csak itt koptatni a billentyűket. Ejj ha én is köztetek lehetnék! ;)

pp

tolmi képe

Várhatóan szeptembertől CoLaBs-ban leszünk, nemdohányzó. Így utána fogunk menni "kocsmázni", tehát nem lesz ilyen gond.

Ui.: Holnap jönnek a részletek, mindent sikerült elintéznem úgy néz ki.

--
Tolmács Márk
Drupal bandita

aboros képe

de akkor ugye lesz majd az előadás felénél egy cigiszünet..? :)

-
clear: both;

kornelno1 képe

Sajnos nemtudom pontosan merre van a CoLabs. Ez a Vécsey utcában (a Szabadság térnél) van?

aboros képe

holnap még valahol máshol leszünk.

-
clear: both;

aboros képe

és figyeld meg, júúúúúúj ez már a huszadik!
jubileum szagot érzek.

-
clear: both;

alippai képe

megint DUG lesz, ottleszek

Lippai Ádám
young element

nemetivilmos képe

Sziasztok. Szeretném megköszönni Palócz Pál tegnapi előadását a Többnyelvű oldalak fejlesztésével kapcsolatban. Számomra igen hasznos volt, hiszen az egyik feladatunk ehhez kapcsolódik. Szeretném megköszönni Boros Ádámnak a lelkes magyarázatait és irányadó ötleteit a kérdéseimmel kapcsolatban. Hasznos "új" szemlélet mód kialakulását inditotta el bennem : olvass sokat. Tudom, hogy ez az életem, mégis kell valaki más aki újra és újra megmondja. Ilyen vagyok. Hallottam, hogy erős a Drupal közösség. Hazafelé sétálva régi emlékeim jutottak eszembe, amikor Clipperesként alig vártuk, hogy a Kerorg Kft által fentartott klubfoglakozásom ott lehessünk és élőben dumáljunk egy kicsit a fura problémáinkról. Akkortájt a magyar ékezetek varázslata volt a fő napirendi pontok egyike. Hogy lesz a CWI-ből 852-es kódlapos magyar szöveg. Ez itt Pesten volt, és jöttek fel emberek még Zala megyéből is. Nagy érték volt ez a klubos dolog akkoriban. Internet, ha jól emlékszem, még nem is volt, és valami BBS-ről talán meg egyéb fura helyekről lehetett kódmorzsákat másolgatni. (Ha pontatlan vagyok akkor elnézést, nem emlékszem már jól a dolgokra, hiszen a nyolcvanas évek közepéről beszélek) Azután hazarohantunk és azonnal lelkesen kipróbáltuk. Nincs új a nap alatt. Az ember úgy lett tervezve, hogy társas lény. Megvallom engem ez mozgat, a kapcsolataim. Szeretném megköszönni a szervezőknek és a résztvevőknek a jó hangulatot, az értékes infókat és bár nem szoktam sem dohányozni és nem iszom alkoholt sem már, de a Pub hangulat az azért kell, azt gondolom. Kiváncsian várom a folytatást, a 21-ik DUG-ot és gratulálok a jubileumhoz. Ja és bővültünk egy lelkes amatőrrel, elfelejtettem neki bemutatkozni, de olyan helyes kis Cicuska volt és nagyon érdekelte az egér-mutató. Olyan fekete-fehér elegáns kis ruciban volt. Van róla felvétel is azt hiszem. :)

Németi Vilmos - méregzöld kezdő Drupal-os

aboros képe

épp most exportlálom a screencast, még ma felkerül a nyers, vágatlan, jubileumi rendezői változat.

-
clear: both;

aboros képe

nos feltoltam, 400 mega körül van, .mov a kiterjesztése (bocs).. türelmetlenebbek letölthetik innen. türelmesebbek kivárhatják, amíg gergely feltoltja vimeora és akkor megnézhetik ott. (szerintem még ma meglesz ez is)

-
clear: both;

csg képe

Ugye a vimeora azóta sem került fel?

(Nem kötözködés, csak hiába keresem, és ez pont az a felvétel, amire ráférne a vágás...)

--
Csonka Gergely
http://cheppers.com