Új eseménynaptár a Drupal.hu-n

Hojtsy Gábor képe

Amint a hazánban Drupalhoz kapcsolódó események kezdenek szépen elszaporodni, jópár megjegyzést kaptunk, hogy ezeket nehéz követni, ráadásul az erre tévedők nem is tudják felmérni, hogy mennyi ilyen esemény van, és milyen hasznos ezeken részt venni. A konferencia menüpontunk is csupán a legutóbbi konferenciát mutatta, és nehezen volt megtalálható a korábbi konferenciák bármely információja. Nos, ezért tartottuk fontosnak, hogy beállítsunk egy eseménynaptárt, melybe a hazánkban és a régióban történő rendezvényeket illetve a legnagyobb Drupalcon konferenciákat szeretnénk felvinni időről-időre. Itt ki tudjuk emelni a soron következő eseményeket illetve a korábbi nagyobb konferenciákra is kiemeltebb linkeket tudunk adni.

Már jónéhány hete találkozhattak egy tól-ig dátum beviteli mezővel a honlap hírbeküldői a tartalmak bevitelekor. A hírekhez került be az a lehetőség, hogy egyben dátumhoz is köthetőek, így a honlapunkon megjelenő események hírei rögtön bekerülhetnek az eseménynaptárba is. A korábbi Drupal használói találkozók, konferenciák, televíziós szereplések, előadások híreihez utólag felvettük a dátumokat, így a tavalyi év áttekintése is szép számmal mutat rendezvényeket.

Könnyen előfordulhat, hogy a következő események listája nem tartalmaz valamely eseményt. Ezért be is került egy "Oszd meg velünk" link, mely segít egy új esemény beküldésében. A már itt szereplő eseményekre viszont immár fel is lehet iratkozni iCal segítségével, így naptár programokkal, okostelefonnal és sok más eszközzel követni lehet, hogy milyen eseményekről nem érdemes lemaradni.

A technológiai háttérről röviden annyit, hogy a Date, Calendar és Views 2 modulokat használtuk a megvalósításhoz. Maga az eseménynaptár oldal egy egyszerű naptár nézet, mely fölé egy másik views blokkot és egy kézzel szerkesztett konferencia archívum blokkot tettünk egy oldal tetején megjelenő blokk régióba.

Ezzel kívánunk Drupalos eseményekben gazdag 2009-et mindenkinek!

Kategóriák: 

Hozzászólások

aboros képe

ez akkor egyben azt is jelenti, hogy van már az oldalon views2, lehetne szűrhető tracker is akkor? (esetleg más viewsos ötletek is beférhetnek?)

boldog új évet kívánok mindenkinek!

-
clear: both;

Hojtsy Gábor képe

Mire lenne jó szűrési lehetőséget adni?

aboros képe

(akkor meg mit ugatol? lol)

nem vagyok biztos benne, hogy ezt egyszerű összekattintással is tudja a views, de egy olyan szűrő nagyon jó lenne, hogy:

  • minden
  • szerző én vagyok
  • hozzászóltam én is

ha lehetne valahogyan 'flagelni' akkor lehetne egy 'flagged' szűrő is.

jó lenne, ha az egyes fórumtémáknál már a trackerben látnám, hogy 5.x vagy 6.x vagy hány.x verzióról van szó.

esetenként nekem jól jönne (igaz nagyon ritkán) egy olyan szűrő, amivel tartalom típusokra tudok szűrni. (ennek jó lenne kizárós verziója, tehát az, hogy pl minden ami nem könyvlap)

ilyesmik. nem tudom ezek közül bármelyik is hasznos e szerintetek, nekem leginkább az első hiányzik. tudom, hogy ez megvan a saját adatok » követés alatt is.. mégis.

hamár úgyis van views, az aktív fórumtémák és a friss hozzászólások blokkokat is fel lehetne még turbózni kicsit. (sose próbáltam ezt se ám..) .. a friss hozzászólásoknál pl fontos infó lenne talán, hogy melyik témába érkeztek. (mondjuk szerintem soha senki még azt a blokkot nem használta.. :)

-
clear: both;

thamas képe

A "szerző én vagyok" nézet nekem is nagy vágyam régóta! :o)

S a többi sincs ellenemre.

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

pp képe

tracker/uid ez nálam a tracker/17. De egy bug miatt nem jelenik meg a tracker oldalán.

pp

nevergone képe

Amit te mondasz, az azt mutatja, amelyekhez hozzászóltam, amiről pedig ők beszélnek, az pedig a témák, melyeket én indítottam.
Legalábbis ha jól értelmezem.

thamas képe

Jól értetted! :o)

Amúgy a naptár is jó... ;o)))

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

aboros képe

persze az nem pont az, lásd nevergone.
és a többi dolog? vagy azoknak meg nincs értelme? (pl 5.x vagy 6.x látszódjon)

-
clear: both;

thamas képe

A tracker-t már a views készíti és külön fülön van amihez hozzászóltam és külön fülön amit én írtam!

Nagyon köszönöm!!!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

aboros képe

fül, az mekkora hasznos!
amihez hozzászóltam az van ott, de csak akkor ha új hozzászólás érkezett hozzá. remek!

-
clear: both;

kvantomme képe

Importáltam a ical-feed a google calendar-ban és mindkét eseményt 00:00 keszdenek =D

Sun 18 Jan 00:00 Drupalcamp Kölnben
Sun 8 Feb 00:00 Drupal fejlesztői szoba a FOSDEM konferencián, Brüsszelben

Hojtsy Gábor képe

Bizony, mivel a dátum modulnak konkrét dátum kell, a konkrét időpontokat viszont nem ismerjük (mettől meddig tart napközben), ezért nem állítottunk be óra/percet, viszont akkor is 00:00-nak állítja be, mert nem képes óra perc nélkül gondolkodni. Az iCal-ben van olyan, hogy "all day event", de ezt a date modullal nem tudjuk tudomásom szerint modellezni.

thamas képe

Az iCal-ben van olyan, hogy "all day event", de ezt a date modullal nem tudjuk tudomásom szerint modellezni.

És ha a fentiek szerint kerül az esemény a naptárba?

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

kutyafule képe

Nem kötözködni akarok, de másokat nem zavar, hogy angol nyelvű a naptár egy magyar oldalon?

Éppen ma is szívtam egy modullal (GCal), ami nem veszi figyelembe, hogy Közép-Európai idő szerint jelenítse meg a dátumot. Arról nem is beszélve, hogy napok nevei termászetesen angolul jelennek meg. Értem én, hogy világnyelv, stb. de azért legalább a drupal.hu oldalon figyeljünk már erre oda!

aboros képe

bármilyen hihetetlen is, a drupal.hu oldalt üzemeltető emberkék ezt a tevékenységet szabadidejükben, hobbiként űzik. igen, zavar bennünket, ki is fogjuk javítani azt, amint odaérünk.

-
clear: both;

Illyés Edit képe

Kedves kutyafüle!

A drupal.hu adminisztrátorai szabadidejüket áldozzák arra, hogy ez a portál működjön. Jelenleg ennyire futja az időnkből. Semmi akadálya, hogy te a saját szabadidődben egy másik, ennél jobban működő Drupal portált indíts, vagy ennek a működését támogasd anyagilag – ez ügyben kérlek vedd fel a kapcsolatot Palócz Istvánnal, ő kezeli a felajánlásokat.

gergely képe

esetleg megkerdezheted, hogy milyen modulokbol epul fel az esemenynaptar es lefordithatod a modulokat a http://forditas.mindworks.hu oldalon es akkor mindenki boldog lesz :)

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.