A Google, a Microsoft, az IBM, a VeriSign és a Yahoo az OpenID mellé állnak

Hojtsy Gábor képe

Ahogy egy hete az OpenID.net-en hírül adták, a Google, a Microsoft, az IBM, a VeriSign és a Yahoo csatlakoznak az OpenID Alapítványhoz. A Yahoo például pont a Drupal 6 negyedik kiadásra jelölt változatának megjelenésével indította el új OpenID szolgáltatását, amivel mind a 248 millió regisztrált felhasználójuk használhatja azonosítóját OpenID formában is. A Drupal 6 RC4 beépített OpenID funkcióját a Yahoo implementációval is tesztelték megjelenése előtt. Az OpenID.net közleményében ezt írja:

Today there are over a quarter of a billion OpenIDs and well over 10,000 websites to accept them. OpenID has grown to be implemented by major open source projects such as Drupal, cornerstone Web 2.0 services such as those by 37signals and Six Apart, as well as a mix of large companies including as Apple, Google, and Yahoo!.

Reményeink szerint úttörőként a tartalomkezelők között, a Drupal 6 is jelentős változást fog hozni az OpenID terjedésében.

Kategóriák: 

Hozzászólások

edgarpe képe

Mindig is nagy híve voltam az OpenID-nak, és nagyon szurkolok a terjedésének. Pont az OpenID támogatás volt az egyik oka annak, hogy a Drupal-t választottam fő fejlesztési platformnak.

Stílusosan ide is azzal léptem be ;)

ballor képe

Hol érdemes regelni? Vannak magyar szerverek?

keve képe

szikar képe