Megjelent a Drupal 4.7.10 és 5.5-ös kiadása

Hojtsy Gábor képe

Sajnálatos módon a tegnap megjelent Drupal 4.7.9-es verzióba bekerült egy kisebb hiba (a kategória RSS csatornák nem működtek), a Drupal 5.4-es pedig két kisebb hibát vezetett be (a kategória RSS csatornák nem működtek, illetve a felhasználók adminisztrációs oldalán volt egy táblázat előtagokat nem támogató adatbázis lekérdezés). Annak érdekében, hogy a közösség a lehető legrövidebb ideig szenvedje ezeknek a szolgáltatásoknak a hiányát, a mai napon kiadták a 4.7.10-es és az 5.5-ös verziókat. Mivel a tegnapi kiadások fontos biztonsági frissítések, az újabb változatokra váltás továbbra is erősen ajánlott.

Kategóriák: 

Hozzászólások

gergely képe

sziasztok, felmerult egy kerdes bennem:
5.3rol lehet egybol 5.5-re frissiteni, vagy vegig kell jarni a lepcsoket?
valaszokat elore is koszi!

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Hojtsy Gábor képe

Nyugodtan lehet frissíteni. Az 5.3 és az 5.5 között nem tudok adatbázis változásról (persze azért biztos ami biztos, érdemes az update.php-t futtatni).

nevergone képe

Szerintem ez a kérdés többeket is értene általánosságban megfogalmazva érdekelne. Vagyis "normális" frissítést használva (fájlok feltöltése/felülírása, majd update.php lefuttatása) lehetséges gond nélkül frissíteni egy Drupal főverzió bármely két alverziója között?
Pl. 4.7.2 -> 4.7.7, vagy 5.1 -> 5.5

Én úgy gondolom, hogy ez működik a szokásosnál nagyobb kockázat nélkül, de mondja meg az igazságot valaki jobban hozzáértő személy. :)

pp képe

Tessék elolvasni a readme-ket és az update.txt-t.

Volt már olyan hibajavítás, amikor a formAPI-t írták újra 4.7.x -> 4.7.x+1. Ez nagyon sok modult érintett, tehát az összes külső modult tesztelni kellett, hogy megy-e. Általánosságban nem lehet mondani semmit, csak olyanokat, hogy mentsd le a rendszert, fájlokat és adatbázist, valamint olvasd el az update.txt-t. A 5.3-ról 5.5 re könnyedén át tudsz állni, mert nincs adatbázis módosítás, csak a verzió száma változik. Ez a verzió szám az adatbázisban van, és ezért kell lefuttatni az update.php-t.

Általánosságban tehát csak azt lehet mondani, hogy olvasd el a readmi és update.txt-ket. Ha nem tudsz angolul akkor is olvasd el, mert kb 30 szavas szókészlet elég ahhoz, hogy megértsd.

pp