Első lett a Drupal a Packt versenyén!

thamas képe

Első helyet ért el Packt Publishing kiadó szavazásán a Drupal! A versenyt öt kategóriában hirdették meg, ebből háromban indulhatott a Drupal. A „legjobb PHP alapú nyílt forráskódú tartalomkezelő” és a „legjobb nyílt forráskódú közösségi tartalomkezelő” kategóriában második helyezést ért el, az általános versenyt, vagyis „a legjobb nyílt forráskódú tartalomkezelő" kategóriát pedig megnyerte! Megjegyzendő, hogy a verseny szabályai közt szerepelt, hogy egy rendszer csak egy kategóriában lehet győztes.

Dries Buytaert (a Drupal projekt alapítója) örül az elismerésnek: „Az elmúlt évben keményen dolgoztunk, hogy a Drupalt még erőteljesebbé és könnyebben használhatóvá tegyük. Jó látni, hogy elismerik a Drupal közösség tevékenységét és elkötelezettségét.”

Jeff Eaton (aki ugyancsak a Drupal vezető fejlesztői közé tartozik), hasonlóan vélekedett. A győzelem „igazi megbecsülést fejez ki a Drupal közösség és a több ezer fejlesztő számára, akik támogatják a projektet. Sokat dolgoztunk azért, hogy a Drupal annyira rugalmassá, skálázhatóvá és hozzáférhetővé váljon, amennyire csak lehetséges. Nagyszerű hét ez a nyílt forráskód számára: a győztesek minden kategóriában megmutatták, hogy a nyílt forráskódú alkalmazások erőteljes megoldást kínálnak az igények széles skálájának kielégítésére.”

Mit tehetünk ehhez hozzá? Köszönet mindenkinek, aki szavazott, s kívánjuk, hogy nekik (és mindenki másnak, aki használja) teljen sok öröme a Drupalban!

Kategóriák: 

Hozzászólások

aries képe

Na végre :)

Aries
http://aries.mindworks.hu

csonti képe

most látom csak, hogy a joomla is nyert: http://joomla.hu/
Milyen jó, hogy ezúttal végre mindenki nyert. :)

dhost.hu admin

nevergone képe

Elgondolkoztató a különbség a két cikk tartalma és stílusa között.

aries képe

Melyek a különbségek stílusban? Én nem látom. Az egyik szerényebb, a másik pedig egy olyan termék képviselőjétől jött, akik ez a díj már kötelező mutatványnak számít. Mégsem éreztem fellengzősnek. A „következő generációs” marketing bullshit a laikusoknak szólhatott.

Aries
http://aries.mindworks.hu

thamas képe

Egyedül a "maga mögé utasította" szófordulat, ami nem túl kedves, de végül is, így is lehet mondani...

Hiányolhatnánk, hogy nem említi a másik kategóriát, ahol a Drupal nyert, de a cikk megjelenésekor ez az infó még nem jelent meg. (Mondjuk azóta írhattak volna róla, de érthető, hogy erre annyira nem büszkék.)

Nekem inkább az nem tetszik, ahol arról beszélnek, hogy az első kiadásuk csak 2005 szeptemberében jelent meg. Ez csúsztatás, olyan mintha nem lett volna előzménye a projektjüknek. De ezt is inkább náluk írtam volna le, ha hozzá lehetne szólni a cikkhez...

Mindenesetre köszönöm a linket és ha jól értemezem, hogy neked az általam írtak stílusa rokonszenvesenbb, ezt is köszönöm!

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

A képet árnyalja, hogy Andrew Eddie, a Joomla három vezető fejlesztőjének egyike csak azért regisztrált a Drupal.org-on, hogy gratulálhasson a Drupal első helyezéséért. Ez talán elmond valamit a nemzetközi fejlesztőcsapat pozitív hozzáállásáról.

nevergone képe

Ezt egy pillanatig sem vontuk kétségbe, köszönjük a kiegészítést! :)

Tyrael képe

a joomla azert nyert, mert benne volt a szabalyokban, hogy 1 jelolt csak 1 kategoriaban nyerhet.
mivel a drupal megnyerte a megnyerheto legnagyobb dijat, ezert automatikusan elvesztette a jogot, hogy nyerjen a tobbiben.
szoval a joomlas cikk egy kicsit felrevezeto lehet, mikor azt irja, hogy maga moge utasitotta a drupalt.
inkabb ugy fogalmaznek, hogy amelyik kategoriaban mindketten nyerhettek, ott a drupal nyert, ahol meg nem nyerhetett a szabalyok szerint a drupal, ott elso lett a joomla.

Tyrael

pp képe

A Drupal 3 kategóriában indult. Az egyikben nyert, a másik kettőben második lett a Joomla és a Wordpress mögött.

Ha megnézzük a két kategóriát, ahol a Joomla és a Drupal is ott van, láthatjuk, hogy a "PHP tartalom kezelő rendszer" kategóriában a Joomla, az "általános taratalomkezelő rendszer" kategóriában pedig a Drupal nyert.

Mindebből levonhatjuk a következőket:
Nem túl releváns amit ez a verseny mér.
Mindkét rendszernek hatalmas aktiv felhasználói közössége van. (ami azt jelenti, hogy sok ember gondolja azt az adott rendszerről, hogy jó)

A rendszerek jóságáról ez a verseny nem mond semmi konkrétat, csak szőrmentén.

Én úgy gondolom, hogy Thamas és a Drupal.hu szerkesztősége is hasonló képen látja ezt, míg a Joomla.hu szerkesztősége nem. Ezért más a két cikk. Ezzel szerintem nincs probléma, hisz mindenki úgy értékeli ahogyan akarja. (ezek természetesen puszta feltételezések, melyek az én agyszüleményem, lehet egész mást gondol Thamas és a Drupal.hu és a Joomla.hu szerkesztő csapata.)

pp

thamas képe

Igen, kb. így gondolom.

Én direkt nem írtam a többi rendszerről, mivel ez a Drupal oldala (és nem egy általános, CMS-ekkel foglalkozó oldal). Nem akartam belekötni sehogyan a többi rendszerbe, mert attól a Drupal semmivel sem lesz jobb.

Fontosnak tartottam, hogy tudjunk a versenyről, hogy szavazzunk, és örülök a győzelemnek, büszke vagyok rá! De elsősorban azért, mert ez azt jelenti, hogy sokan elégedettek a Drupallal. No meg azért, mert a pénzdíj segíti a további fejlesztést. :o)

Való igaz, hogy kicsit furcsa a kategorizálás és a versenyszabályzat - de annyi baj legyen. Nem azt tudtuk meg, hogy egyik rendszer jobb a másiknál, hanem hogy ezeket sokan szeretik. Hogy kinek mi a legjobb, mit és hogyan szeret használni - egyéni dolog.

Mi a Drupalt szeretjük! :o)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Tyrael képe

http://drupal.org/node/188772#comment-287006

4. A CMS cannot win more than one category. For example the Overall and Most Promising categories must be won by different CMS's. This is to ensure that more than one open source CMS benefits from the Award

nem masodik lett, csak nem nyerhetett tobb, mint 1 kategoriat, es mivel csak 1et nyerhetett, ezert a legnagyobbat kapta meg.

Tyrael

pp képe

de, ha már korrektségről beszélünk akkor nézzük már meg rendesen a 4. szabályt:

http://www.packtpub.com/award
(és itt tekerj a lap aljára)

4. A CMS cannot win the Overall category and the Most Promising category. They must be won by different CMS’s.

és ne holmi fórumokból idézgessünk már.

Nekem a Drupal a legjobb, Légrádi Szabolcsnak meg a Joomla. Ezen most bármeddig vitatkozunk Nekem a Drupal lesz a legjobb és maga mögé utasítja a Joomla-t, Szabolcsnak meg a Joomla teszi ugyan ezt a Drupal-lal.

Részemről egyrészt gratula mindkét csapatnak, másrészt örülök, hogy a Joomla-nak is van magyar csapata.

pp

Tyrael képe

http://www.packtpub.com/award_timeline

"A CMS cannot win more than one category. For example the Overall and Most Promising categories must be won by different CMS’s. This is to ensure that more than one open source CMS benefits from the Award"

Tyrael