Kód lefutás vizualizáció Drupal fejlesztőknek

Hojtsy Gábor képe

A Pro Drupal Development könyv olvasói minden bizonnyal nagyon örültek azoknak a - szezők által előkészített - gráfoknak, amelyek megmutatják, hogy a Drupal különböző részei hogyan működnek, miként áll össze egy-egy komponens. A Drupal azonban másképp viselkedhet, ha kiegészítőket telepítünk, és természetesen különböző verziók is eltérő módon működnek. Ezért fejlesztőknek nagyon hasznos lehet egy olyan megoldás, ami a programkódok futását vizualizálva követi le. Kent Bye készítette el a Visualize Backtrace modult, ami pontosan ezt a célt szolgálja. Ráadásul egy videó demonstrációt is közzétett, amely lehetővé teszi, hogy megismerjük a lehetőségeket, mielőtt elhatározzuk, hogy fel is telepítjük magunknak a modult.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Pasqualle képe

ez nagyon durva

Webappz képe

Elég hasznos eszköznek tűnik, de mint ahogy az egyik hozzászóló írta a videóval kapcsolatban, igazán ütős eszköz akkor lenne, ha valamilyen IDE (a javaslat Eclipse volt) - melynek én személy szerint nagyon örülnék :) - pluginjaként jelenne meg, főleg azért, mert úgy is java-t igényel.

Webappz - http://webappz.hu

Páldi Zoltán

nevergone képe

Jó kis eszköz lehet ez, csak sajnos az XDebug -ot még nem sikerült értelmesen, értelmes célokra felhasználom... ha pedig tudna SVG -t generálni, na attól lennék én nagyon boldog. :)

snufkin képe

nem lehetetlen a dolog, a Drawing modul-t valami ilyesmiert irtam. ahogy nezem ez a modul kulon file-kat gyart le, nem keves melo lenne atirni, de lehetseges.