A Drupal 6.0 által elvárt formátumú részleges magyar fordítás kipróbálható

Hojtsy Gábor képe

A Drupal 6.0 első bétája kapcsán többen is megkérdezték, hogy mikor lesz elérhető a fordítás, illetve, hogy miben tudnának segíteni. Nos, a magyar fordítás előzetes tesztelésére megragadtam az aktuális Drupal 5.x fordítást, és a korábban a Drupal 5.x magyar fordítási csomagok előállítása érdekében készült szkriptem 6.0-hoz frissítése után előállítottam egy tesztelésre alkalmas csomagot.

A csatolt csomag tehát a legújabb Drupal 5.x fordítás (azaz a 6.0-ban történt mindenféle változást és újdonságokat egyáltalán nem fedi le), viszont olyan könyvtárstrukúrát tartamaz, amelybe helyezve a fordítási fájlokat, azokat a telepítés során és a használat alkalmával (pl. smink bekapcsolásakor, modul telepítésekor) automatikusan importálja, külön beavatkozás nélkül.

Ezt egy gyors tesztelésnek vetettem alá egy friss Drupal 6 kódon, és ugyan a telepítéskori importálás látványosan elindult, nem fejeződött be teljesen korrekten. A hibát rögzítettem, és remélhetőleg rövidesen javulni is fog a Drupal kódjában. Úgy tűnik nem minden teljesen rózsás a béta verzióban (nem meglepő módon).

CsatolmányMéret
Bináris adat hu-6.0.tar.gz144.69 KB

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

A hiba csak akkor jelentkezik, ha bekapcsolt JS-sel telepít az ember (mondjuk ez ma már eléggé természetes). Ha kikapcsolt JS-sel indítja el valaki a telepítést, akkor nincs semmi gond, minden szépen beimportálódik. Akkor persze a Drupal 6 telepítő más vívmányairól marad le az ember (pl. automatikus időzóna beállítást, rövid webcímek ellenőrzése, stb).

Ps. a JavaScript kikapcsolása akkor nem elég, ha a has_js cookie már be van állítva, és utána kapcsolja ki valaki a JavaScriptet. Ilyenkor a has_js sütit is törölni kell.

Hojtsy Gábor képe

Nekem már van egy javítási javaslatom a hibajalentésben (http://drupal.org/node/176141), azzal az egy soros módosítással gyorsan működni fog a JS-t használó importálás is. Bárki kipróbálhatja.

thamas képe

Az általad írtak alapján szépen települt magyarul. Igaz kiírta a hibaüzenetet, de a következő oldaltól gond nélkül ment tovább.

(Lehet, hogy a hiba is csak azért volt, mert nem értek a diff, patch file-okhoz: Az csináltam, hogy a különbséget jelentő + exit(); sort bemásoltam a batch.inc file megfelelő helyére.)

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

Hojtsy Gábor képe

A +-t nem kell bemásolni. Az "csak" azt jelöli, hogy hozzá kell adni. Ilyen körülmények között nem szabadott volna megjelennie a hibának, ahogy én látom.

york képe

Drupal 6-bol a legfrissebb fejlesztoi verziot, hogy lehet letolteni?
Gondolom a Beta kiadas ota kerultek be hibajavitasok.

York.
---
http://openproject.hu

Hojtsy Gábor képe

york képe

gdavid képe

hogy tudom levadaszni cvs-bol a forditasok aktualis allapotat?

előre is kösz

Hojtsy Gábor képe

Azóta semmi változás nincs ezen a téren, sőt romlott a fordítás relatív helyzete, mert most még gőzerővel folyik a meglévő súgók és űrlap elem leírások aktualizálása, korrigálása. Ezért a Drupal 6 RC1-ig nincs is értelme folytatni a fordítást, mert addig lehetnek nagy számban ilyen változások.

gdavid képe

mar csak az elmelet miatt is szeretnem tudni. attol fuggetlenul, hogy all a project.

Paal mobilról képe

Mert hogy Goba leírta világosan, hogy addig SEMMI NEM FOG TÖRTÉNNI, hiszen naponta változnak a fordítandó tartalmak. RC1 után már csak hibajavítás van. Na akkor majd lehet segítkezni a fordításban! Üdv, Pali

Hojtsy Gábor képe

A core fordítások: http://cvs.drupal.org/viewvc.py/drupal/contributions/translations/hu/?pa... A kiegészítők mindig a kiegészítők mellett (egyelőre).

gdavid képe

koszonom.
lehet ez terminal alol is elerni cvs progival?

aries képe

Ha terminal alatt unix console-t értesz, akkor igen, pl. így:

cvs -d:pserver:CVSUSER:CVSPASS@cvs.drupal.org:/cvs/drupal-contrib checkout -r DRUPAL-6--1 contributions/translations/hu

Aries
http://aries.mindworks.hu

gdavid képe

ez kellett, koszi.

aries képe

Minden kiegészítő modul mellett ott van a fordítása is, feltéve, hogy létezik az adott verzióhoz. Ehhez nem kell CVS. Külön gyűjteménye az összes magyar fordításnak nincs.

Aries
http://aries.mindworks.hu