Drupal univerzum a Netvibeson

Bártházi András képe

A Drupal és a Drupallal kapcsolatos hírek iránt érdeklődők számára egy kincsesbánya lehet a körülbelül egy hónapja indult, és a Drupal.hu-n eddig nem szereplő lehetőség, a Netvibes Drupal Universe. A Netvibes egy úgynevezett kezdőlap szolgáltatás, ahol különböző információforrásokat szervezhetünk egy oldallá egy AJAX-os felület segítségével. Az Universe szolgáltatásuk keretében több száz előre összeállított oldalt tettek közzé, melyek egyike a Drupalról szól.

Drupal Universe

Az oldal különböző RSS hírforrásokból (Drupal.org, Drupal Planet), friss fórumbejegyzések, csoportok, képek, podcastek listáiból és egyéb infromációkból áll össze. A legtöbbet valószínűleg ismeri az, aki érdeklődött már eddig is a Drupal iránt, de kezdők számára egy kiváló összeállítás lehet. Az egyes dobozokat a Netvibes.com címen elérhető saját oldalunkra is átpakolhatjuk, és kiegészíthetjük saját hírforrásokkal (például a Drupal.hu megfelelő RSS-eivel). Az oldalon a hírek gazdag, elég jól áttekinthető választéka szerepel, érdemes vetni rá egy pillantást.

A Drupal.org-os bejelentés: The Drupal Universe (lehet további tartalmakra is javaslatot tenni).

Kategóriák: 

Hozzászólások

Bártházi András képe

Illik hozzátennem, hogy a Netvibesnak dolgozom. A Drupal Universe-t viszont ettől teljesen függetlenül is csak ajánlani tudom, számomra hordozott pár újdonságot, szerintem jól sikerült. Talán a nemzetközi hírforrásokat, beleértve a Drupal.hu-t is fel lehetne pakolni egy újabb fülre.

-boogie-

-boogie-

Lityi képe

Saját lapra átmásolás egyszerű: egy (na jó, kettő :) kattintás. Bal oldalsáv felül, a kék OPML-ikonra katt, onnan másolás.

Remek hírforrás, köszi a tippet!

-----
http://liktor.hu

gergely képe

tetszik ez a netvibes. bar kisertetiesen hasonlit az igoogle -ra vagy az igoogle hasonlit erre..kitudja :)
sztem hasznalni fogom, koszonom!

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Illyés Edit képe

Felvettem a napi olvasandók listájára, köszönet a linkért.