Az Ubuntu.com Drupal-ra váltott (frissítve)

Hojtsy Gábor képe

Közeledik az Ubuntu Linux következő kiadásának megjelenése, így a Linux disztribúció webhelyét is felfrissítették. Tapasztalt Drupal használók a webhely HTML-ének forráskódjába tekintve láthatják, hogy bizony, az új Ubuntu.com Drupal alapú lett. Úgy tűnik már régebb óta készülnek a váltásra, hiszen láthatóan nem a Drupal legújabb 5-ös sorozatát vetették be (amiben már nincs meg a misc/drupal.css fájl), hanem a korábbi 4.7-es sorozatra építettek.

Ez a legjobbkor érkezik a Drupal fejlesztők számára is, akik közül sokan Kaliforniában töltik a jövő hetet az Open Source Content Management System Summit konferencián a Yahoo területén, melyre ez a kiemelt migráció is jobban felhívhatja a figyelmet.

Friss: Matt Nuzum írja a változásokról:

The decision was difficult. We finally chose Drupal. They have excellent documentation, the cms is easy to extend through modules, they have a responsive security team and it?s easy to learn to edit and add content.

Hozzászólások

Őry Máté képe

talán egyszer mi is eljutunk odáig :)

kopexy képe

nem szeretnek 300 ismert hibat 3000 ismeretlenre cserelni es/vagy olyan dependenciaik vannak, hogy jelenleg alma az 5.x. nezd meg drupal.hu nyavajgas 95% "jaj felhuztam (lehetoseg szerint kinyirva a 4.x setup-ot) es z vagy x vagy y nem mukodik/nem ugy mukodik 5.x alatt...."
; ]

gdavid képe

mirol is van szo ?

Hojtsy Gábor képe

A régebbi változatot már ismerhették, arra kész megoldások (több stabil modul) is volt nyilván, az új dolgok kiépülése több időt vett igénybe... Nem mindenkinek jön be, hogy a legújabb technológiát nyúzza az első naptól.

kopexy képe

Ha az igenyeket a 4.7.x kiellegiti es van max 3+ funkcio az 5.x-ben amire szukseguk van egyszerubb backport-olni, mint belemenni egy low level compat haboruba.
Minden nagyobb drupal alapu site-nak igyis-ugyis sajat fork-ja van, mar csak azert is mert stock drupal es contrib modulok, nem igazan allnak a helyzet magaslatan brutalisabb terheles, tobb frontend, nagyobb adat mennyiseg eseten.

gdavid képe

igy mar ertem, csak en azt hittem a core-ban van 300+ hiba