Melyik rugalmas node modult válasszuk: flexinode vagy CCK?

Hojtsy Gábor képe

A Flexinode modul vezető fejlesztője, Ber Kessels végre billenytűzetet ragadott, hogy leírja gondolatait a Flexinode és a CCK modul választása között őrlődő Drupal felhasználóknak. A blog bejegyzésének legfontosabb tanulsága, hogy a Flexinode-ról még nem kell lemondani, a CCK nem feltétlenül helyettesíti. Bár sokan a CCK megjelenése óta idejétmúltnak tekintik a Flexinode modult, mint Drupal Konferencia előadásomban is többször említettem, továbbra is egy támogatott (bár nem aktívan fejlődő) modulról van szó.

Flexinode is on a dead end. Not true. Allthough it is not as heavy under construction as CCK, and has far less active developers it is not on a dead end. Flexinode is old, and CCK is presented as its replacement, but until now there is no upgrade from Flexinode to CCK available, nor is CCK out of the box as stable as Flexinode. As you can read in this post, CCK is not yet the absolute replacement for Flexinode.

[...] But I can assure that there will be a 5.X release of Flexinode, simply because I need it :).

A kiemelt szempontok alapján egyik esetben/projektben az egyik modult, másikban a másikat választhatjuk. Erről Ber a következőket mondja:

Out of the box, click-n-run, with little extra demands Flexinode might be the best option for you on a small site. For a development project CCK, for complex configurations and for coupling with external applications CCK is a better option.

Kategóriák: