Magyarországon a legkeresettebb a Drupal

Hojtsy Gábor képe

Bert Boerland blogbejegyzése hívta fel a figyelmemet arra a Google Trends szolgáltatásra, mely megmutatja, hogy az országok között Magyarország vezet a Drupal-ra keresésben, sőt a városok között is Budapest az első. Mielőtt felhőtlen lenne az örömünk, hogy hazánk az igazi Drupal nagyhatalom, érdemes megnéznünk, hogy mi alapján rajzolja a Google a grafikonjait, és rögtön jobb képet kapunk.

Google Trends calculates the ratio of searches for your term coming from each city divided by total Google searches coming from the same city.

Tehát valójában arról van szó, hogy a Drupal-ra sehol máshol nem keresnek annyian a többi kereséshez viszonyítva, mint nálunk, de még csak meg sem közelítenek bennünket.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Őry Máté képe

csak azt érzem problémának, h hazánkban a drupalt sokszor olyanok akarják beüzemelni, akik html, css és php tudása egyenlő a nullával. ez gyakorlatilag nem lehetséges. ezért tartom jobb kifejezésnek a tartalomkezelő keretrendszert a drupal meghatározására.

Anonymous képe

Lehet hogy a Drupal a legkedveltebb itthon, de a joomla! is dinamikusan fejlődik.
És a drupal telepítéséhez nem szükséges css és php "nyelv" tudás.
Csak egy kis tapasztalat ;)

eMeLA képe

Nem az a fontos, hogy melyik elterjettebb, vagy melyik fejlődik dinamikusan, hanem az hogy az adott rendszer, kinek és mire kell. Én azért szeretem a Drupált, mert könnyen és gyorsan lehet egy kis PHP tudással átszabni. A grafikus felület azoknak kell, akik semmit nem tudnak a PHP-ról. Tehát a felhasználó, és a feladat határozza meg melyik rendszert válasza az ember, nem pedig az, hogy én melyiket szeretem. Én pl. az e107-et is szoktam telepíteni. Fórumnak pedig a phpbb-t ajánlom.

Egy ilyen hozzáállással elkerülhető az ilyen típusú beírások: http://drupal.hu/node/707

Megjegyzem továbbá, hogy az oldalon megjelenő tartalom a legfontosabb, a mögöttes rendszer csak másodlagos.

...mit tudok: http://web.termuves.hu

tomsolo képe

http://drupal.hu/node/707

Mi a bajod ezzel a topikkal?

-ts-

Hojtsy Gábor képe

Én nem állítanám, hogy a legkedveltebb, ezt a fenti adatok sem támasztják alá (ráadásul nem hiszem, hogy érdemes lenne ehhez adatokat keresni). A hírben említett 'legkeresetebb' státusz sokmindent jelenthet. A lényege, hogy sokan keresnek Drupal témájú dolgokat Magyarországról. Ez lehet, hogy azért van, mert olyan sok problémájuk van vele :) Sokféleképpen meg lehet magyarázni.