Tesztelőket keresünk a leendő Drupal 4.8 újdonságainak kipróbálásához

Hojtsy Gábor képe

Számos érdekes újítás készül, amelyek azonban csak akkor kerülhetnek be az alaprendszerbe, ha megfelelő számú és alaposságú tesztelést hajtottak rajtuk végre.

  • Az egyik legrégebb óta várt újítás a telepítési profilok támogatása. Ez azt jelenti, hogy ha elég tesztelő vizsgálja meg a kódot, akkor a Drupal 4.8.0 nem csak webről telepíthető lesz, hanem különböző alkalmazási területekre instant változatban elérhető előre konfigurált csomagok is születhetnek. A telepítési profilok támogatásával kiegészített 4.7.2-es kiadás letölthető, illetve a saját profil készítése már dokumentált. Szintén a telepítéshez kapcsolódik egy nagyobb folt, amihez véleményeket várnak.
  • Nagyon ígéretes az egyszerű node típus létrehozó funkcionalitás, amely bevezetése mellett én is sokat kardoskodtam. A CCK bevezetésének előkészítéséről van szó ebben a foltban, melyet alkalmazva az alap story és page típushoz hasonló tetszőleges nevű és számú node típust létrehozhatunk.
  • Mérések szerint sok esetben jobb teljesítményt nyújt a fájl alapú gyorstárazás mint az adatbázis alapú, hiszen így nem kell nagy méretű csak kulcs szerint visszakeresett adathalmazokat adatbázisban tárolni.
  • A különböző email küldő háttérfunkciókat támogató mail.inc bevezetése is terítéken van. Ezzel az SMTP támogatás vagy a csomókban érkező levelek sorrendezett, időzített elküldése is megvalósítható.

Ez a lista tükrözi azt, hogy Dries szerint mi van most a legjobb készültségi állapotban, ám nem eléggé felkészülten arra, hogy az alaprendszerbe kerüljön. Ezért kérünk mindenkit, aki ilyen funkciókban érdekelt, hogy alapos tesztelés után részletesen véleményezze a javasolt megoldásokat.