Asztali kliens készül Drupalhoz

Hojtsy Gábor képe

A Drupalhoz egy XUL alapú asztali kliens alkalmazás készül, amivel az ezt kényelmesnek tartók Drupal tartalmaikat kezelni tudják majd. A Google Summer of Code egyik lehetséges ötlete volt egy ilyen kliens, és úgy tűnik, nem is kell annyit várni az eredményre.

Kategóriák: 

Hozzászólások

sajt képe

Egyre inkább örülök, hogy a Drupal mellett döntöttem annó. A dolog kezd egyre inkább eladhatóvá válni. Akár olyanná mint pld. az Oracle megoldásai.

Anonymous képe

Gondolom netkapcsolat úgyis kell hozzá. A drupal felület meg így is elég felhasználóbarát. Szóval nem látom a dolog értelmét, ha mégis van valami plusz akkor mi az?

hf

Hojtsy Gábor képe

Rengeteg Blogger API kliens van, ezek már ezer éve használhatóak a Drupal rendszerrel (legalább 4.4 óta). A Blogger API kliens gyártók eléggé jól élnek belőle, tehát valószínű van célközönsége. Miért is lehet jobb egy ilyen felületen szerkeszetni a tartalmaidat, és nem egy webfelületen. Például több programnak nyújthat közös felületet (Drupal, Wordpress stb), így különböző technológiájú webhelyeket ugyanazzal szerkeszthetsz. Ez persze a Drupal klienssel nem azonnali előny (bár okos fejlesztők kiterjeszthetőre fogják elkészíteni :). Viszont offline is szerkeszthetsz tartalmat, mondjuk vonaton, ha nincs netkapcsolatod, megformázhatod, besorolhatod a megfelelő helyekre. Sőt ha online vagy, egy konkrét kliens akkor is gyorsabb lehet, nem kell az egész felület leírót letölteni meg értelmezni.

A lényeg, hogy ez is egy igény, van piaca.

Őry Máté képe

van aki jobban szereti a desktopszeru elmenyt.
(szerk: valasz anonymousnak. bejelentkezes elott kattintottam a valaszra, igy a threading felresikerult)