A Drupal is részt vesz a Summer of Code-ban

Hojtsy Gábor képe

A Google Summer of Code programot azért indították el, hogy a diákok körében tovább népszerűsítsék a nyílt forrású fejlesztést, és nem utolsó sorban különböző nyílt forrású projektek aktuális hiányosságaira, problémáira megoldást találjanak a nyáron sok szabadidővel rendelkező nebulóknak köszönhetően. A Google 4500 dollárt fizet minden sikeresen befejezett projekt után. Június 14-ig kell beküldeni a jelentkezést, és szeptember elsejére kell elkészülni a feladattal.

A programban a Drupal is részt vesz, mint mentori szervezet, és az egyik mentor éppen Négyesi Károly lesz. A projektek elfogadása után a Google 500 dollár indulási támogatást ad, és ugyanennyit kap a mentori szervezet is minden diák után. A fejlesztőnek a sikeres projekt befejezést követően fizetik ki a további 4000 dollárt.

Kategóriák: 

Hozzászólások

aries képe

Szép kezdeményezés, gratula Chx-nek a mentori pozícióhoz. A kérdésem az lenne, hogy hova vannak leírva az elérendő célok egy-egy modulnál (a linken csak egy vázlat olvasható), illetve a fejlesztéshez alkalmazott módszer, vmi coding standard. Jó lenne ezt minél előbb tisztázni.

Üdv:
Aries

Hojtsy Gábor képe

Nos, oda van írva, hogy a mentorokkal kell megbeszélni a dolgokat. Ami a fejlesztési irányelveket illeti, az eléggé jól definiált a Drupalnál, ha pedig már küldtél be az alapcsomaghoz foltot, akkor azt is tudod, hogy nagyon komolyan is veszik.