A jövő héten megjelenhet a 4.6.0, de mi lesz a 4.7-ben?

Hojtsy Gábor képe

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Drupal 4.6.0-ás kiadása a jövő héten megjelenhet, jelentette be tegnap Dries Buytaert. A fejlesztői verzióban elkészült a 4.6-os kiadásoknak megfelelő ág, ami azt is jelenti, hogy megkezdődik az újabb jelentős változások beépítése a fejlesztői kódba, ám azok már csak a 4.7-es (esetleg 5.0-ás) kiadásban jelenhetnek majd meg.

Tekintettel arra, hogy az új kiadás megjelenése ilyen közel került, ma este frissítettem a felület fordítási állományokat, így jelen pillanatban egy teljes magyar fordítás érhető el a Drupal 4.6.0-RC kódhoz. Mivel nem sok felület változás várható a végleges kiadásig, ez már most közel véglegesnek tekinthető.

Azoknak, akik eddig is figyelemmel kísérték az RC-k alakulását, fontos változás, hogy immár nem a CVS csomagot kell beszerezni, hanem a drupal-4.6.0-rc.tar.gz állományt, hiszen a CVS verzió a fentieknek megfelelően nagyobb – és egyáltalán nem olyan alaposan tesztelt, közvetlenül nem végfelhasználóknak szánt – változásokat is tartalmazni fog.

Az elsők között landolt a ?szabad címkézés? szolgáltatás a Drupal fejlesztői verziójában. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak előre meghatározott kötött kategorizálási rendszert használhassunk, hanem a folkszonómia néven ismert szabad címkézési struktúrálás lehetőségét is biztosítja. Már most látni, hogy érdekes dolgok várnak ránk a 4.7.0-ban is – ami ezúttal akár 5.0.0 is lehet, a változások mértékétől függően. Ez mindenesetre csak hónapok múlva fog kiderülni.

Kategóriák: 

Hozzászólások

ATamás@gyermekjog.hu képe

:)