Közeledik a 4.6.0-ás kiadás

Hojtsy Gábor képe

A Drupal konferenciára készülve jelentősen megnőtt az utóbbi időszak aktivitása a fejlesztői levelezőlistán, különösen jól érezhető a CivicSpace és a Bryght fejlesztőinek intenzívebb bevonódása a tartalomkezelő alakulásába. A konferencia közeledtével arra az elhatározásra jutottak a fejlesztők, hogy február elsején kód fagyasztásra kerül sor, ami azt jelenti, hogy azt követően csak hibajavítások kerülhetnek majd a forrásba, és legalább egy hónap áll majd rendelkezésre ezek beküldésére. Egyelőre úgy tűnik, hogy a 4.6.0 egy letisztultabb verziót hoz, nem lesznek olyan áttörő újdonságok, mint a 4.5.0-ban voltak, ugyanakkor a fejlesztett kereső és az átgondoltabb blokk beállítási lehetőségek egy jobban használható rendszer felé mutatnak.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

És a héten megjelenik a 4.5.2-es hibajavító kiadás is, mely néhány apróbb hibát javít, amit a 4.5.1-ben észleltek.

aries képe

Ez jelent vmi új fordítanivalót?

Hojtsy Gábor képe

4.6.0: Hát van most egy aktuálisnak mondható fordítás, amit tegnap készítettem az aktuális fejlesztői verzió alapján. Ez teljesen illeszkedik a leendő 4.6.0-ás jelenlegi állásához. Most nem lehet látni, hogy mi fog még bekerülni a végleges kiadásig, a fordítandók a hibakereső időszak alatt is jelentősen változhatnak, ezért február eleje után sem lehet kész fordításról beszélni.

4.5.2: Még nem néztem meg, hogy mik változtak, de az a gyanúm, hogy nem sok. A 4.6.0-ás változásai ugyanis többnyire olyanok voltak, amik szolgáltatás módosítás mentén változtak, tehát ezek a 4.5.2-ben nem fognak.