Szervert vált a Drupal.org

Bártházi András képe

A Drupal.org honlap az utóbbi időben kicsit lelassult, köszönhetően a 4.5.0-s kiadás megjelenésének, s az ezt követő érdeklődésnek (napi több, mint 10 000 feletti látogatószámuk van). Most úgy döntöttek, hogy egy új, modernebb szerverre állnak át a héten, s egyúttal hosztoló céget is váltanak. A váltás közben előfordulhat, hogy nem lesznek elérhetők az oldal szolgáltatásai, mint a weblap, levelezőlisták és a CVS repository.

A régi szerver egy PIII, 1 GHz-es gép volt, az új egy Pentium Xeon, 3 GHz-es gép lesz. A régi szerver nem csak a Drupal.org-ot, s kapcsolódó szolgáltatásait, hanem más oldalakat is kiszolgált, így valószínűleg nagyságrendi változás fog beállni az oldal sebességét illetően.

Az oldal terhelt állapota azonban nem csak lassúságot, de a Drupalt használók számára előnyt is jelentett, ugyanis ennek kapcsán a fejlesztők ki tudtak próbálni pár javítást, melyek növelték az oldal sebességét (már benn vannak a CVS-ben).

A fejlesztők a támogatásokat is szívesen fogadják a felmerült költségeik kapcsán (LinuxTag brosúra, illetve most a szerver költségei).

Az eredeti hír: Drupal.org, speed and the future.

Kategóriák: 

Hozzászólások

Hojtsy Gábor képe

Sokkal gyorsabb, jobb mint a korábbi gép...