Ismét új image modul van készülőben

Hojtsy Gábor képe

Aki egy kicsit is követi a Drupal képkezelési képességeinek alakulását, az minden bizonnyal szembetalálkozott már az image modullal és annak problémáival. Sokak számára az image modul képességei egy kicsit túlmutatnak az igényeken, mások viszont úgy gondolják, hogy nem könnyen kezelhető módon nyújtja szolgáltatásait.

A problémák egy részének megkerülésére született az img_assist modul, mely az image modul (és kisebb igényűek számára az alapcsomagba épített upload modul) felületeként is képes működni. Ez megkönnyíti ugyan a képek tartalmakba szúrását, de a kezelésüket nem egyszerűsíti le. Sok próbálkozás volt már az image modul kijavítására, többnyire szétdarabolással. Ezek azonban eddig nem értek el kellő sikereket. Most – a Bryght csoport egy tagja – James Walker jelentette be, hogy sandboxában (saját fejlesztői területén) elérhető egy új image modul javaslat, mely szándékosan kevesebbet tud, de azt jobban, mint a jelenlegi image modul.

A sandboxok – és általában a Drupal fejlesztői verziójának – egyszerű elérhetőségéről a magyar kézikönyvben található információ. Nem érdemes az állományok egyenkénti webes letöltésével bajlódni.

Kategóriák: 

Hozzászólások

TLoF képe

Háát az image modullal tényeg vannak gondok, a mostani site-om drupalra konvertálásakor ütköztem problémába. Lévén az image egy könyvtárban tarja a képeket, ráadásul generált néven, ami biztonságos, csak az igényeimnek nem felelt meg :) Szal egy jó galléria modul még hiányzik a drupalból.

---...---
TLoF

---...---
TLoF

jpi képe


The filename of an image stored on the server could be based on an unique random string or include the original filename. In the later case, the node id will be appended to the filename.

-jpi-

-jpi-