Zend Framework telepítése

sanmarco képe

Segítséget szeretnék kérni, mert miután áttanulmányoztam tucatnyi readme.txt-t nem jutottam előbbre! (Igen, a google-t is használtam, sőt még az angol szövegeket is megértem, de ezzel sajnos most nem boldogulok.)

1.) Drupal 7.15 - a honlap és az adatbázis hibátlanul működik
2.) Szeretném a Picasa Node modult telepíteni - Zend kell neki
3.) Zend-et framework.zend-com-ról letöltöttem, a libraries könyvtár tartalma a sites/all/libraries-ben van
4.) Zend Framework Drupal modult telepítettem (http://drupal.org/project/zend)
5.) Modulok (zend, picasa) engedélyezve, ha az Admin/config-ra kattintok, a következő hibaüzenet jön elő:

Fatal error: Call to undefined function zend_get_path() in /home/neriisko/public_html/sites/all/modules/picasa_node_album/picasa_node_album.module on line 43

Valaki türelemmel, végig tudna vezetni a telepítés lépésein egy olyan hozzám hasonlót, aki megért mindent, amit elmagyaráznak neki?

Köszi!
sanmarco

Taxonomy upgrade extras: 
Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Bálint képe

Sosem használtam még se a Zend Framework, se a Picasa Node Album modulokat, de kíváncsi voltam, hogy mi lehet a probléma, szóval nézegettem kicsit a kódot.

Itt láthatod, hogy a függvényt, amit a Picasa Node Album szeretne használni, eltávolították a Zend Framework modulból, helyette bevezettek egy újat, zend_classloader() néven. A Picasa Node Album modulon pedig egy ideje nem dolgoztak, nem követték ezt a változtatást.

Szóval a hook_requirements()-ben biztosan át kell írni egy-két dolgot ennek megfelelően. Hozz létre issue-t a problémának, és ha megy, akkor készítheted is a patch-et. ;)

2
0
csakiistvan képe

addig is egy olyan régebbi verziójú Zend modullal lehet használni, amiben még benne van a szükséges függvény, ha mindneképp szükségesnek érzi... vagy nem?

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest