Zen smink működési hiba

john_gotti képe

Sziasztok!

Vagy bennem vagy a zen-ben van a hiba. :)
Most hoztam létre egy oldalt, felraktam a zent.
A navigációs blokkba létrehoztam pár menüpontot, felső menüként, a jobb oldalsávba pedig a bejelentkezést és egy nyelvválasztót tettem. Működött is 1 rövid ideig, majd egyszer csak a hírek menü kivételével minden eltűnt. Hiáva van ott a blokkoknál, nem jelenik meg sehol az oldalon. Mindez firefox alatt. IE alatt sem jelenik meg ott, még annyival cifrább, hogy a jobb oldalsáv kb láblécként jelenik meg.

Már arra gondoltam, hogy eltávolítom az egész sminket, majd visszarakom, de egyelőre azt sem tudom, hogy lehet eltávolítani.

Szeretnék valamilyen javaslatot kérni, hogy merre induljak.

Egyébként nem hekkeltem semmit az oldal kódjába, nyelvválasztó sminket, meg a szegediek sminkszerkesztőjét tettem fel, de még kb. semmire sem használtam, már elromlott az oldal.

Fórum: 
Phoere képe

Nem állítottad be véletlenül a blokkokhoz, hogy csak adott nyelven látszódjanak? Legyenek nyelvfüggetlenek, ha minden nyelvnél meg kell jelenniük.

0
0

Csökönyi Ferenc

john_gotti képe

Nem korlátoztam nyelvre, és egyik nyelven sem jelenik meg. Engedélyeztem a többnyelvűséget 1-2 menüre. Lefordítottam egyiket, de így sem látszik semmilyen nyelven sem. Sajnos nem emlékszem mit csináltam akkor, amikor eltűntek a menüpontok, de igazán jelentős dolgokat nem nagyon csináltam még.

0
0
Phoere képe

Nem derült ki, hanyas Drupal-t tettél fel. A többnyelvűsítés kicsit bonyolult, ezt nézd át, ha még nem tetted.

http://drupal.hu/kezikonyv/tippektrukkok/tobbnyelvu

A tartalmak fordításánál nem volt szükségem a taxomomiára, így én azt a részt nem használtam, de a többi infón keresztül tudtam én is többnyelvű oldalt csinálni.

Egyébként D6 alatt Zen alapú (Starterkit-ből fejlesztett) többnyelvű honlapot csináltam és rendben működik.

0
0

Csökönyi Ferenc

john_gotti képe

7-es drupalról van szó. Nem hiszem, hogy a nyelvi beállításokkal lenne gond, már a probléma létrejötte előtt telepítettem a nyelvi modult, és akkor miért látszik 1 szem menüpont a többi meg nem? Miért csúszik szét IE alatt az oldal? Ezt nem magyarázza a nyelvi modul. A sminkszerkesztő okozhatja ezt a problémát? Még nem is igazán használtam.

0
0
john_gotti képe

Az új menüknek nem adtam nevet, és hivatkozást, ezért nem jelent meg. Elnézést az amatőrködésemért, köszönöm Phoere-nak, hogy próbált segíteni! Sajnos ezt benéztem.

0
0
john_gotti képe

Most már IE8 alatt is ott vannak a menüpontok, viszont a blokkok teljesen szétcsúsznak. tartalom felül, és alatta a felső menü, azalatt pedig a jobb oldalsáv.
Mi okozhatja ezt?

firefox
ie8

0
0
csakiistvan képe

ie8 egy mas allatfaj, ahhoz altalaban sajat css kell aztan bugfixelhetsz

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

Ezek szerint ez a smink nem működik IE8-on?
Csak egy egyszerű kis oldalt szeretnék szöveges meg képi tartalommal, semmi extra. Egyébként meg egy elég elterjedt böngésző, nem értem miért nem működik vele az egyik legtöbbet használt smink (legalábbis ezt olvastam róla).

0
0
csakiistvan képe

nem a Zen hibaja, a Zen mukodik, csak ay IE8 nem a baratod, de ha majd epitettel par siteot szerintem tapasztalni fogod.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

IE8 miatt szívtam már CSS-sel, de akkor az egész oldalt én kódoltam le, és külön css-t írtam a különböző böngészőknek. A zen viszont egy elterjedt és sokak által dicsért smink, én arra számítottam, hogy a gyakori böngészőkhöz megoldják a megjelenést.
Most csak egy viszonylag egyszerű oldalt szeretnék, nem kívánok nagy erőket beleölni, sem kódolni hozzá, de úgy látom - kezdő drupalosként - a drupallal sem ölök bele kevesebb időt és energiát.

0
0
aboros képe

pontosan hányas zen, rendesen starterkitet használva saját sminket építettél belőle? hol nyúltál bele a saját sminkbe és mit változtattál?

lehet új témát is nyithatnál ennek, mert az eredeti kérdéstől már nagyon eltértünk.

0
0

-
clear: both;

csakiistvan képe

Azert szerintem ket dolgot tegyunk tisztaba, az hogy a ZEN sminkben szamtalan dologra felkeszulnek egy dolog, es az hogy valami egyedi fejlesztes, pl egy slideshow mondjuk hibasan jelenik meg IE8-ban pedig egy masik. Ez nem hinnem hogy a ZEN hibaja, sosem fogsz olyan sminket kapni "out of the box" ami mindenre tokeletes.
ZEN egy remek alapsmink, alap szolgaltatasokkal de ahhoz hogy jobb legyen a kozosseg kell, ha hibat talasz benne jelezheted, ha kijavitanad megteheted!

Velemenyem szerint ne vard el egyik sminktol se hogy minden bongeszoben minden utolag beletett fejelsztes megfeleloen mukodik, hisz azert van a sminkes/sitebuilder hogy az ilyen dolgokat megoldja.

Tipp: kapcsold be a CSS tomoritest es nezd meg IE8ban, nagy valoszinuseggel megjavul.

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

Drupal 7-est és a hozzá való zent raktam fel a drupal.org-ról.

Egyszerűen beállítottam, hogy a navigációs részben legyen egy felső menü és jobb oldalon a nyelvválasztó meg a bejelentkezés. Semmit nem hekkeltem a sminken, a css-hez konyítok kicsit, de drupalhoz nem értek, azt sem tud mit hol találnék meg.

Nyilván nem elvárható, hogy mindent tudjon egy smink, de én nem hekkeltem rajta, a néhány alapbeállításon állítva egy elterjedt böngészőn szétcsúszott az oldal, ez nekem nem tűnt jónak. Persze mindenhol azt írják, és ti is azt írjátok, hogy jó sminknek számít, szóval az én drupal tudásommal nem szállnék ezzel vitába. :)

CSS tömörítés valóban megoldotta a problémát.
Mindenkinek köszönöm, aki szán 1 kis időt a problémámra, különösen Istávnnak! :)

0
0