Üdv!
Egy Zen alsminket készítek A STARTERKIT-je segítségével.
A regiókat elhelyeztem, csak a formázást kellene finomítani. (page.tpl és a css)
Csatoltam is a régiók helyét. A három MyBlock-ot szeretném betenni középre hasábosan (pirossal berajzoltam a tervezett helyét).
// page.tpl. részlet <! -- My regions --> <center> <?php if ($page['tophead']): ?> <div class="tophead"> <?php print render($page['tophead']); ?> </div> <?php endif; ?> </center> <!-- --> <?php if ($secondary_menu): ?> <nav class="header__secondary-menu" id="secondary-menu" role="navigation"> 'links' => $secondary_menu, ), 'text' => $secondary_menu_heading, 'level' => 'h2', ), )); ?> </nav> <?php endif; ?> <center> <?php print render($page['header']); ?> </center> <!-- My regions ********** --> <br> <?php if ($page['myblock3']): ?> <div class="myblock"> <?php print render($page['myblock3']); ?> </div> <?php endif; ?> <?php if ($page['myblock2']): ?> <div class="myblock"> <?php print render($page['myblock2']); ?> </div> <?php endif; ?> <?php if ($page['myblock']): ?> <div class="myblock"> <?php print render($page['myblock']); ?> </div> <?php endif; ?> <br> <br> <?php if ($page['header2']): ?> <div class="header2"> <?php print render($page['header2']); ?> </div> <?php endif; ?> <br> <!-- END of My regions ******* --> </header>
A styles.css-be egyelőre ezt tettem:
/* HTML element (SMACSS base) rules */ @import "normalize.css"; /* Layout rules */ @import "layouts/responsive.css"; /* Component (SMACSS module) rules */ @import "components/misc.css"; /* Optionally, add your own components here. */ @import "print.css"; /* SMACSS theme rules */ /* @import "theme-A.css"; */ /* @import "theme-B.css"; */ /* ****************** */ /* MyTheme CSS styles */ /* ****************** */ body { /*background: #330000;*/ font-family: Arial,Helvetica,sans-senif,SimSunArial,"宋体"; font: 700 28px/17px 'PT Sans Narrow'; font-size: 12px; color: #001122; /* font color */ text-transform:capitalize; background-color: #EEEEEE; } .myblock { display: inline; float: right; width: 30%; } a:link { color: #001100; } img.header__logo-image { margin: 8px;; } .header2 { clear: both; } .tophead { left: 150px; position: relative; top: 3px; width: 50%; }
Tehát a blokkok pozícionálása a kérdés csak.
Drupal verzió:
Fórum:
Csatolmány | Méret |
---|---|
zen_subtheme.png | 28.86 KB |
elnézést
Elnézést! Kétszer ment fel a téma, de ez utóbbi a jó, itt csatoltam a smink regionézetét.
region css position
A regiókat mivel célszerű pozícionálni a tpl-ben? Pl. css position, top, left... stb?
Ez továbbra sem drupal kérdés
Javaslom nagyon komoly áttanulmányozásra:
http://www.tutorial.hu/html5-es-css3/
----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.
CSS grid
http://zengrids.com/help/#examples
^^
A Zen Grids a Zen sminkben is benne van alapból. A STARTERKIT-nek is szokott lenni olyan file-ja, amiben láthatsz példát a használatára, és ahova beírhatod a saját ráadás szabályaidat, pl.:
STARTERKITből_indított_yourtheme/sass/layouts/_responsive.scss
UI.: aközött, hogy ismerem a CSS syntaxot, és aközött hogy helyesen használom a CSS-t, kb. Grand Canyon-nyi széles a távolság.
Szóval ha holnap estére még nem lesz tökéletes, attól nem érdemes kikészülni :) A kérdésedből kiindulva lehet hogy te most jobban járnál egy sminkessel?
alsmink
Köszönöm válaszod.
Tudom, sokat kell még tanulnom smink témában. Eddig inkább drupalos sminkekből csináltam alsminket. De most megpróbáltam "alapból" a zen sminket használva.
Sok tapszatalatot szereztem az utóbbi napokban. :) Lépésekben megyek, apránként.
De a tanulásnak soha nincs vége. :)
A kérdésem egyelőre csak arra vonatkozott, hogy a régiókat hogyan érdemes pozíciónálni (pl. három hasábos esetén).