Zárolt (blocked) user

szt képe

Sziasztok!
Az aktív/zárolt állapotát szeretném felhasználni a usereknek egy oldalon, ezért D7 alatt szeretném összeszedni, hogy mi lesz egy inaktív userrel.

Ezeket tudom:
- zároláskor a user opcionálisan kaphat a dologról egy emailt (itt lehet beállítani: admin/config/people/accounts)
- a zárolt user nem tud belépni, amíg nincs úja aktiválva (ha be akarna lépni, akkor kap egy "Pistike felhasználó zárolt, vagy még nincs aktiválva." üzenetet)
- az adatlapja megtekintésekor (persze user1-en kívül) semmilyen user field nem látszik a nevén kívül, csak egy hibaüzenet ("Nincs megfelelő jogosultság a lap megtekintéséhez."), de minden adata (pl. views-zal) listázható
- az általa felvitt tartalmak viszont továbbra is látszanak (lehet ezeket valamilyen contrib modullal tiltani?)
- ha újra aktiválja az admin, akkor opcionálisan kaphat emailt róla (admin/config/people/accounts)
- hogyha egy role-nak engedélyt akarunk adni, hogy állíthassa a userek aktív/blokkolt állapotot, akkor a "Felhasználók adminisztrációja" jogot kellene bekattintani, viszont akkor ez a szerepkör a uid1-et is ki tudja lőni, tehát ez erősen ellenjavallt :)

Jól tudom?
Van esetleg még valami fontos, amit kihagytam?

Köszi!

Drupal verzió: 
eager képe

Itt a blokkolt user tartalmait is engedi tiltani a core (úgy látom):
/admin/config/people/accounts

Illetve el lehet sztem gondolkozni a 'felhasználók adminisztrációja' jogkör kiadásán is, ha használod a userprotect nevű modult (amivel megvédheted az uid1-et, meg egyéb szabályokat is hozhatsz)

0
0
szt képe

Köszi a kiegészítést!
Az admin/config/people/accounts oldalon valóban a felhasználó alapértelmezett "törlése" lehet olyan, hogy: "A felhasználó blokkolása és a tartalmainak tiltása".
Ha törlök egy felhasználót élesben, akkor is az admin oldalon látható 4féle lehetőségből választhatok (ha a jogaim megvannak hozzá):

- A felhasználó blokkolása és a tartalmainak változatlanul hagyása.
- A felhasználó blokkolása és a tartalmainak tiltása.
- A felhasználó törlése és a tartalmainak hozzárendelése a regisztráció nélküli (Anonymous nevű) virtuális felhasználóhoz.
- A felhasználó és a kapcsolódó tartalmak törlése.

A 2. esetben a felhasználó blokkolva lesz, a tartalmainak meg a közzétett állapota szűnik meg. Ennek a műveletnek a fordítottját (a tartalmak újra közzétételét már egyéni módon kell megoldani)

0
0