Yahoo Groups szerű levelezőlista

ghrasko képe

Szervusztok!

Szeretném az internetes kommunikációs csatornáinkat egységesíteni (hírek, belső levelezőlista, nyílt fórum, osztott file kezelés, naptás, adatbáziksok). Jelenleg az alap egy sajt fejlesztésű híroldal és fórum, amelyeket könnyen tudnék portálni Drupalra, de a levelezőlistával (most Yahoo Groups) már például problémám van.

Kezdtem egy felmérést, amiből az alakul ki, hogy a tagok elsősorban emaillel használják a levelezőlistát (olvasás és postolás), viszont maguk a témák, a hozzáállás inkább fórum jellegű, vitákkal stb. A nemzetközi Drupal oldalon látom, hogy évről-évre felmerül az igény egy ilyen modulra, amelyet többen a Yahoo Groups megoldásához hasonlítanak (és tényleg egyelőre mi is azt használjuk), de megoldást nem találtam.

Ha ti sem tudtok ilyenről, akkor persze nem is erőltetem, inkább megpróbálom a felhasználói igények alapján a legjobb mixet kihozni a létező Drupal megoldásokból. A legfontosabb, hogy ne kelljen Yahoo, Google és egyéb, független loginokkal, bonyolult regisztrációval foglalkozni. Akár egy Drupal fórum is megfelelne a belső és nyílt témamegbeszélésekre, és egy, esetleg több levelezőrendszerrel használható "levlista", de egyetlen regisztrációs procedurával. Persze szeretnek formázott (HTML) leveleket használni. Milyen problémáink is vannak a Yahoo Groups-szal:

- Bonyolult regisztráció
- Nem tudjuk elkülöníteni a fontos híreket és a vitákat
- Független fórum megoldás kell a külsősöknek
- Karakterkódolási problémák

Milyen megközelítést javasoltok?

Gábor