XML sitemap beküldés a keresőnek

Kocsis Kata képe

Elvileg telepítettem ezt a modult és le is generálom szépen az url-eket. Ez mindig pontos, hibátlanul az aktuális állapotot tükrözi.

Azonban, ha kézzel elküldöm a keresőknek a sitemapet az

admin/config/search/xmlsitemap oldalon a frissítési lehetőségeknél a "Elküldés a keresőmotoroknak" funkciót választva,

akkor ez nem jelenik meg az indexelt oldalak között (seotools.hu-n ellenőriztem az indexelt oldalak funkcióval).

Mikor kéne érvényesülnie? Milyen beállításokat kellene tennem az xmlsitemap modullal kapcsolatban?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
Sk8erPeter képe

Ellenőrzésre szerintem jobb lenne a Google Webmaster Tools-t használni:
https://www.google.com/webmasters/tools/home

Ezen belül az adott oldal hozzáadása után a "Webhelytérképek" résznél a "Webhelytérkép hozzáadása/tesztelése" linkre kattintva tudod tesztelni az URL megadásával, van-e megfelelő elérhető sitemap. Ez jobb eszköz erre, mint mondjuk a seotools.hu.
Ráklattyolsz, megadod, hogy sitemap.xml, majd "Webhelytérkép feltöltése", elvileg ezzel "segítesz" a Google-nek a feltérképezésben...ha elérhető a sitemap.xml-ed.
A legjobban persze úgy tudod tesztelni, hogy egyszerűen csekkolod böngészővel, elérhető-e a sitemap.xml, elnavigálsz így:
http://ezazoldalad.hu/sitemap.xml
Próbáld meg, aztán jelezz vissza, mi a helyzet. :)

1
0
Kocsis Kata képe

A Google Webmaster Tools nem jelezte, hogy sitemap.xml el lett volna küldve az oldalra. Beküldtem akkor itt is. Itt azonban nem tudom megnézni a konkrét beindexelt url-eket, viszont a seotools.hu-n van ilyen lehetőség.

De ez továbbra sem magyarázza meg számomra, hogyan is indexel a Google. Ha az xmlsitemap modullal küldtem be direkt a sitemap-et az nem érvényesült, de kb. három nap múlva mégis észlelte a Goggle az új oldalakat, vagy url-változásokat.

Most azonban megint megjelentek RÉGI url-ek, de nem tudom miért? Az xmlsitemap-emben már nincsenek content/cím típusú url-ek, mégis megint vannak ilyen indexelt oldalaim.

A globalredirect ilyenkor a megfelelő új oldalra ugrik, így nincsenek tört linkek, ha valaki a kereső felől érkezik.

A fő kérdésem: honnan találja meg a kereső ezeket a régi oldalakat (főleg, ha volt olyan állapot egy hete, amikor már nem találta meg őket)? Vagy a seotools Indexelt oldalak funkciójában ne bízzak meg ennyire?

0
0
Sk8erPeter képe

Itt írtad, hogy voltak gondok, nem is a Globalredirect modult használtad, hanem a Redirectet, a Google ekkor is indexelhette a régi URL-jeidet, ez természetesen nem változik meg azonnal, ahogy korrigálod ezt a dolgot, hanem ez mind időbe kerül, az 1 naptól a 3 hónapon át bármikor megtörténhet ez, várni kell rá, hogy újra legyen indexelve az oldalad. A Google a különböző "beszédes" (3xx) HTTP-kódok kíséretében történő átirányításokat felfogja, idővel ennek megfelelően aktualizálja is a találatok közt a címeidet.

A Google Webmaster Tools nem jelezte, hogy sitemap.xml el lett volna küldve az oldalra. Beküldtem akkor itt is.

"Magától" nem is jelenik meg ott. Azt nem tudom, az XML Sitemap beküldése miért nem jó, nem próbáltam még így, a Webmaster Tools-os webhelytérkép-feltöltés, annak URL-jének megadása működik, az bőven elég is, sőt, az a tuti.

Itt azonban nem tudom megnézni a konkrét beindexelt url-eket, viszont a seotools.hu-n van ilyen lehetőség.

Nem tudom, mire gondolsz pontosan.
Oldalon belüli kereséseket így tudsz csinálni, ha például a drupal.hu-s dolgokra vagyunk kíváncsiak, hogy beírod a keresőbe, hogy site:drupal.hu, így:
https://www.google.com/search?q=site:drupal.hu
Nem erre gondoltál?

Arra konkrétan nehéz mit mondani, hogy miért látszik most a régi content/... típusú URL alias, most, hogy sikerült jól beüzemelned a Globalredirect modult, lehet, hogy érdemes várnod egy kicsit, hogy a Google találatai között az új címek szerepeljenek, remélhetőleg idővel megoldódik.

0
0