Xampp + Drupal 6.x = sokféle probléma?

tjhooker képe

Sziasztok! Még csak most ismerkedem a Drupallal, de csak a Drupalban vagyok teljesen kezdő, a hasonszőrű megoldásokat ismerem és használtam már. Localhoston a XAMPP mindig legfrissebb verzióját használom már jó ideje probléma nélkül.

A telepítés után meglepődve tapasztaltam, hogy borzasztóan lassú a Drupal, egy kis googlizás után ráleltem, hogy a tűzfal a ludas, beállítottam, a sebesség rendbe jött, ámen.

Mint mondtam még csak az alapokkal ismerkedem, így hát fogtam az ajánlott modulokat (Panels, Views, Captcha) és feltettem, majd célirányosan egymásután azokat, melyekre -szerintem- szükségem lesz az adott elképzeléseimhez, és itt jött az újabb hidegzuhany, pár modul felmegy de aztán jön az "Fatal error: Allowed memory size.." felirat, a modul részt el sem érem többet az admin alól, s ezzel párhuzamosan az oldal többi része is belassul (újra). Próbáltam más modulokkal is, de egy pont után mindig túllépem az engedélyezett memóriát (40MB van megadva), s még a felét sem raktam fel mindannak amit szeretnék, nem hiszem, hogy a Drupal ennyit enne?! Ezek vannak fent: Panels, View, Captcha, imagefield, fivestar, dhtml_menu, pathauto, votingapi, token, tagadelic, buddy, ennyi, s amint megpróbálok még valamit feltenni jön a memóriatúllépés és a lassulás. Próbálgattam, hogy kikapcsolom ezt vagy azt, hátha az egyik modul csinálja a zűrt, de így is állandóan elfogyott a 40MB.

Persze, az átmeneti megoldást jelentene a gondra, ha a php.iniben növelném a memória méretet, de a lassulás akkor is megmaradna, és ennyi modul csak nem eszik ennyi memóriát normál esetben, vagy igen?

Utánaolvastam a fórumokon, néhány embernél szintén akad a XAMPP/Drupal páros, s jó megoldást senki nem talált (tűzfal lelövése, localhost kikommentezése a host fájlban, ezeket tanácsolják csak, de ezek nem segítenek), hátha ti tudtok valami bölcsebbet mondani.

Drupal verzió: 
Pasqualle képe

40 mega az nem sok, ha sok modult akarsz meg kell emelned a memoriakorlatot. Ezen nincs is mit gondolkodni, foleg, hogy lokalis gepen probalod, es csak ismerkedsz a modulokkal. Kesobb ami modult nem hasznalsz azt majd ugyis kikapcsolod..

nem tudom mi az a lassusag amire panaszkodsz. egyedul a frissites ellenorzese szokott lassu lenni, de lokalban azt kikapcsolhatod (nincs jelentosege), es frissitesz meg ellenorzol amikor akarsz..

0
0
tjhooker képe

de még számtalan modult szerettem volna használni (olyan nagyobb falatokat is mint az OG, ezen kívül, user points és egyéb user/profil elemeket) ha nem a XAMPP a hibás, és ennyi modul tényleg ilyen "sokat" eszik, akkor nem szóltam, csak furcsállottam, de akkor valószínűleg nem is ásom magam jobban a dolgokba, mert nem szerveren, csak osztott tárhelyen szerettem volna oldalt indítani, de ilyen memória használat mellett dedikált szerver kellene (vagy legalábbis a közepes árfekvésű hostoknál sem nagyon veri az eget az engedélyezett memória)

Ui: azt elfelejtettem írni, hogy Win XP SP3-on fut a XAMPP, hátha számít valamit.

0
0
gergely képe

meg talan erdemes a xamppban a php.ini-ben kikapcsolni a sok modult amit betolt, pl kismillio adatbaziskezelot huz be, azokat erdemes kikapcsolgatni (kikommentezni)

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Pasqualle képe

nem ertem, hogy milyen problemat oldotok xampp-ban. ha van egy gepben 1-2 giga memoria es nem windows vista fut rajta (tehat a gep mukodik), akkor mit valtoztat egy php kiegeszito be vagy kikapcsolasa? szerintem semmit, nem lesz a weboldalon erezheto sebesseg kulonbseg..

felhuzod a megengedett memoriat php.iniben (ameddig csak jol esik) es fut vagy nem fut. aztan felrakod egy szerverre aminek a beallitasaihoz nem sok kozod van, es ott is kiprobalod a sebesseget. A sajat gepeden nincs miert php beallitasokon gondolkozni.

xampp beallitasai: install.exe->next->next->next->finish. mint minden windows alkalmazas..

szerintem az itt megadott moduloknak eleg a 64 mega. de ha valaki minden modult bekapcsol amit az admin/build/modules oldalon lat akkor nem eleg a 64..
peldaul jott par hibabejelento, hogy a syslog modul hibat ir ki. de vajon miert kapcsolja be valaki a syslog modult?

0
0
gergely képe

nekem egy regebbi kisebb teljesitmenyu gepem van es sokat dobott rajta az oldalbetoltesnel amikor ezeket kikapcsoltam.

0
0

---
Tévedni mindenkinek szabad, csak a mérnöknek észre kell vennie.

Jenő képe

Előnybe részesítem az AppServ-et. Kevesebb programot pakol a gépedre, de, ami kell az benne van.

Érdemes még az Acquia Drupal stack installer for Windows tájékán is szétnézni. Ez eleve felrak egy Drupalt is neked. Ha jól emlékszem alapból 128Mb-ra állítja a memórialimitet, amiből azt szűröm le, hogy ezt ajánlott megadni egy Drupalnak.

0
0
tjhooker képe

megnézem őket, eddig nem volt gondom a XAMPP-al, bár tényleg robosztus egy cseppet:) Ahh akkor a Drupal valóban nem játékszer, már olyan értelemben sem hogy az ismertebb olcsó osztott hosting helyeken (Dream, Blue, Hostgator stb) kár is vele próbálkozni, mert majd mindenhol 36 MB a limit de max 64.

0
0
Pasqualle képe

40 es 64 kozott hatalmas kulonbseg van

0
0
zsopap képe

Én Hostgatron nyomtam másfél évig, folyamatosan drupal oldalakat készítettem rajta minden gond nélkül.

0
0

-------------------------------------------------
... értem értem hogy gőzzel megy! De mi hajcsa????

aries képe

Mert mázlista vagy ;) Csak a szívás van ezekkel az óccsó amcsi szolgáltatókkal, meg úgy általában a Cpaneles szolgáltatókkal. A szervereiket félévente egyszer feltörik a CPanelen levő lyukak miatt, a Dreamhostnál volt olyan, hogy 2 hónapba tellett, míg egy fájlszervert kicseréltek, mert nem bírta. A Dreamhostnál a fájlok NFS-en kiosztott központi clusteren, az adatbázis szintén távoli szervereken van, emiatt van egy istenes 3-4 másodperces késleltetés oldalletöltésenként, komolyabb honlap esetében ez 6-7. Normális teljesítményfokozásra (Zend Optimizer, APC, memcached stb.stb), egyedi igényekre nincs lehetőség.

Szóval komoly szándék esetén kerüld el a toy Cpaneles/Pleskes szolgáltatókat.

0
0
zsopap képe

Amikor én még kis srác voltam ... akkor hostgatoroztam. Akkor jó is volt. Aztán szépen lassan kinőttem. Manapság már 1/3 tulajdonom van egy szerverben :)

"Aki repülni akar, annak előbb meg kell tanulnia járni és megállni ... "

Ezt még annak idején vietnámban egy félszemű kínai vízárus mondta nekem, akit a nagybácsikája csempészett be az országba délafrikán keresztül.

0
0

-------------------------------------------------
... értem értem hogy gőzzel megy! De mi hajcsa????