XAMPP - CRON - XP

Anonymous képe

Üdv!

Végignéztem a XAMPP leírását a saját honlapjukon, de nem találok infót arról, miként lehet localhoston XP alatt működésre bírni a cron.job időzítőt.

Google találatait is néztem, de csak fórumokat találtam, ahol megoldásig nem jutottak.

Nem akarom a Poormanscron-t használni, mert egy az egyben át akarom majd tenni a kész honlapot az éles helyre, azaz webre, másrészt itt több helyen írták, hogy nem is a legjobb megoldás, már csak azért sem, mert a cron-nal ellentétben ez a modul minden oldalra beteszi a scriptet és a böngésző meghívására mindig elindul, ami nem igazán jó megoldás.

A XAMPP szimulálja a webszervert, tehát amikor be van kapcsolva, fut a php, stb. Miért nem lehet akkor, hogy ez is működjön?

Pl. Ütemezett feladatokkal?

Próbáltam, de az eredménye nulla (bár erre számítottam is).

Drupal verzió: 
nevergone képe

A XAMPP szimulálja a webszervert, tehát amikor be van kapcsolva, fut a php, stb. Miért nem lehet akkor, hogy ez is működjön?

Egész egyszerűen azért, mert a cron, vagyis az időzített feladatok futtatása az operációs rendszer feladata, semmi köze a webszerverhez.
Ellenben.

0
0
pityu73 képe

A fejlesztői weblapodat amit localhoston tartasz nem kell, ha mégis olyan modult tesztelsz amihez szükség van a cron futására az a bőngészőből is indithatod. A Win alatt nem nagyon van lehetőség a cron futtatásása egyébb módon. A tárhelyen meg ez úgy is megoldott ha nem akkor kérni kell a szolgáltatótól.

0
0
Atyla képe

Tehát akkor az XP feladatütemező azért nem csinált semmit, mert a php-t nem tudja értelmezni.
OK, kösz!

0
0