XAMP sebessége

DruTa képe

Üdv!

Mások tapasztalatai érdekelnének.

XAMP-ot használva is csinálok egy oldalt és az az érdekes, hogy egyébként gyors, jó gépem van Win XP Prof. oprendszerrel, de kicsit lassabb a drupal rajta, amikor valamit állítok, és azt végrehajtja, mint a weben, amikor szerkesztem az oldalamat.

És bizonyos műveleteknél, ahol (gondolom az adatbázishasználat miatt) hangosabban zakatol a vinyó, pedig nem lehet akkora feladat, sokkal nehezebbeket, pl. Photoshoppal képfeldolgozást szinte némán csinál.

Valamit kéne optimalizálnom, vagy el kell fogadnom, hogy az itt (saját gép) lassabb mint az ott (internetes weblap)?

Szintén XAMP, de lehet, hogy új téma kellene, ha igen, akkor jelezzétek, szóval relatív linket állítottam be a weben az egyik képhez, ami a files mappában van és egy blokkba van kitéve.

Amikor a sajátgépen szerkesztem a frissített oldalt, akkor ott ezt a linket nem találja, elég macerás mindig átírni.

Mivel semmit nem változtatok, tehát a drupal egészét hozom le időnként a sajátgépre szerkeszteni, elvileg minden beállítás ugyanaz, kivéve persze a webszervereket, de nem hiszem, hogy a relatív linkeket máshogy kezelnék, mivel az html spec.

---

Bocs, most, amikor az Előnézetét néztem a fórumbeírásomnak, ez a hibaüzenet jött, hátha érdekli a rendszergazdát:

"
Az AJAX HTTP kérés rendellenesen megszakadt
A hibakeresési információk következnek
Útvonal: /admin/views/ajax/autocomplete/taxonomy/2
Állapotüzenet
Válaszüzenet
Készültség: 4
"

Drupal verzió: 
eMeLA képe

Sokáig én is saját gépen fejlesztettem (én EasyPHP-t használtam), és én is azt tapasztaltam, hogy lassú. Bizonyára egy szerver gugu tudja a "megoldást", de összességében én a webtárhelyen való fejlesztésre tértem át.
A modultelepítés drupal 7.x-ben egyszerű. Az egyedi smink és modulfejlesztésnél pedig a NetBeans-t használom. A lokális fájlok feltöltését kisebb hibákkal lekezeli a NetBean. Összességében megéri, mert gyorsabb, amivel időt lehet spórolni.
(persze ha elmegy az internet akkor bukta, de ilyen kevés van)

Persze ez csak annyiban válasz a kérdésedre, hogy jómagam megkerültem a probléma konkrét megoldását...

2
0

...mit tudok: http://web.termuves.hu

pp képe

Sebesség az egy komplex dolog.

Régen amikor még én is használtam xampp-ot, akkor még olyan lassú volt az internet, hogy jóval gyorsabb volt saját gépen fejleszteni, mert a kérés kiszolgálásnak ideje nagyrészt a hálózati kommunikációval telt el. Ha ezt kiiktattam akkor gyorsabb volt a fejlesztés.

Ma már ez nincs így, ezért a szűk keresztmetszetet máshol kell keresni. Szerintem az természetes, hogy egy webszolgáltatásra kihegyezett szerver jóval gyorsabban szolgálja ki a kéréseket, mint egy általános célú masina, amin még ráadásul számtalan egyéb programot futtat és felhasználói élményt nyújt.

Én már elég régóta saját, az igényeinek megfelelően hangolt fejlesztői környezetet használok, az általános megoldások helyett. Így nem tapasztalok jelentős különbségeket. Bár a nagy igények kiszolgálása miatt a lehető leggyorsabb processzor és a lehető legtöbb (16G - igazából ez több mint a könyv szerinti "lehető" :)) RAM van a gépemben.

Szóval lassabbnak biztos, hogy lassabb lesz. A kérdés az, hogy fel tudod-e úgy gyorsítani, hogy a különbség ne legyen zavaró, vagy legalább is elfogadható legyen a különbség, cserébe az eMeLa által vázolt problémák megszüntetéséért.

2
0
DruTa képe

Jah, hát 16 RAM nincs a gépemben, csak 2, és 8400-es dual core.

Csak józan parasztival belegondolva, hogy az gyorsabb, ami távol van...

És a vinyó zakatolása, amikor valószínűleg az adatbázisban piszkál elég furcsa, mivel ha mondjuk állítok valamit az egyik modulon, az gondolom pár sor az sql-ben.

De hát ha ez van, hát ez van.

Mondjuk a domainszolgáltató is sokszor nagyon belassul, de amikor gyors, akkor gyorsabb.

0
0
pp képe

Ha nincs per az elején, akkor az adott oldalhoz képest relatív hivatkozást adtál meg. Ha ez egy blokkban van, akkor az éles oldalon se fog működni.

Ha / jellel kezdődik, akkor a domain-hez képest relatív útvonalat adtál meg, ha domain után különböző alkönyvtárak vannak akkor nem fog működni.

Ha programozottan tolok ki linkeket akkor az l() függvényt használom, ami megoldja ezt a problémát.

Ha a tartalomba van a hivatkozás, akkor a domain-hoz képest relatív megadást használom, és a fejlesztői környezetemben (localhost) felveszem a /etc/hosts fájlba a projekthez tartozó domain nevet, a fejlesztői szerver, pedig úgy van beállítva, hogy projektenként/branch-enként új aldomain jön létre.

pp
(Egyébként ezt tök más téma, bár összefügg, hisz fejlesztő környezetről van szó, meg Drupal-ról. Bár ez utóbbi miatt szinte az összes kérdést lehetne egy topicba rakni. Vezérelvnek javaslom, hogy ha felmerül benned, hogy más téma, akkor az más téma. :) )

2
0
DruTa képe

Az éles oldalon és egy blokkban van és perjel nélkül nem találta, perjeles indítással igen, felismeri sites/default/files mappában lévő képet.

A locálon már nem, gondolom azért, mert ott más a gyökér mappaszerkezete, azaz mélyebben van valójában a gyökér.

Amit írsz l() függvény, ha ez php, akkor még nem értem, de azon vagyok, tanulgatom már.

0
0