Wysiwyg + TinyMCE

john_gotti képe

Sziasztok!

Felraktam a drupal 7-et (angolul), és elkezdtem rápakolni modulokat. Wysiwyg az elsők között volt. Próbálkoztam CKEditor-t tenni, erre a "The version of CKEditor could not be detected" hibaüzenetet kaptam, pedig ezt a verziót tettem fel: ckeditor_3.6.2-3_for_drupal_7.zip. Gondoltam megpróbálkozom másikkal. TinyMCE-t szépen felismeri, ki is tudom választani Filtered HTML-het meg a többihez, mint alapértelmezett szerkesztőt. Hiába állítom be utána sem jelenik meg semmilyen szerkesztő, ha tartalmat akarok készíteni. Editnél engedélyeztem egy rakás szerkesztő gombot. Mit kell még beállítanom, hogy működjön?

Drupal verzió: 
john_gotti képe

FCKeditor 2.6.6.-ot is felraktam. Átállítottam az input format-oknál, hogy FCK-t használja editornak. Ennél is beállítottam 1-2 edit gombot, de továbbra sem jelenik meg semmi a textarea felett. Remélem lesz valakinek ötlete, mert nekem most gőzöm nicns mi lehet a baj.

0
0
csakiistvan képe

Jogosultság be van állítva? Beviteli mezőkre pl

0
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

john_gotti képe

Nem tudom, azt hol lehet állítani? Egyébként ez még 1 majdnem szűz drupal, alap smink és 1-2 modul van csak fent. Egyébként nagoyn sok beállítást átnéztem már, és nem találtam oylat, ami ehhez tartozna.

0
0
john_gotti képe

Előzőből kimaradt, h köszönöm a választ!

Erre gondoltál?
Content authoring » Wysiwyg profiles
edit-en belül a a basic setup-nál ezt is be kellett pipálni:

Allow users to choose default

magyarázat hozzá:
If allowed, users will be able to choose their own editor default state in their user account settings.

Nem vagyok perfekt angol, én ezt úgy értelmeztem, hogy ha enegedélyezve van akkor a userek maguk választhatják ki az editort az account-juk beállításainál.

Szerk.: Tovább próbálgattam nem ez a megoldás. Kivettem a pipát és most is működik. Igazából nem tudom, megmondani, h miért lett jó. Mindegy én már nem merem bántani. :)

0
0
eager képe

Szia, látom, hogy megoldodott a probléma, csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy én úgy okoskodtam, hogy:

a CKEditor honlapján a "Drupalos CKEditort" akkor érdemes letölteni, ha a dedikált CKEditor modult használod.

Ha azonban a Wysiwyg modult használod, akkor a sima, mezei CKEditor kiadást (libraryt) érdemes letölteni.

(nálam a Wysiwyg modul + mezei CKE library párosítás szuperül megy).

0
0
john_gotti képe

Ha jól emlékszem a drupal.org-ról szedtem le, és akkor ez megmagyarázza, hogy miért nem működött a CKE. Azóta sem jöttem rá, hogy mitől kezdett el működni. Egyébként köszi a felvilágosítást, ennyivel is okosabb lettem. :)
Még egy érdekesség, végül a TinyMCE-t állítottam be. Új tartalom beküldösénél, ha filterd HTML-ről full-ra váltok majd vissza, akkor az összes szerkesztőgombot még egyszer kirakja foyltatólagosan, és akárhányszor oda-vissza váltok, mindig újra hozzáteszi még egyszer.
Igazából nem azvar különösebben, csak megjegyezném mellékszálként. :)

0
0
szt képe

Itt beszállhatsz a hiba kijavításába...

0
0