Wysiwyg tiltás kommentekre - csak plain text

rimbee képe

Tinymce Wysiwyg editort telepítettem, ami adminban szépen működik is, de a cikk kommenteknél nem szeretném, ha megjelenne, ott csak plain text editort szeretnék engedélyezni.

Másképpen megfogalmazva a komment részen le kellene tiltani a másik kettő beépített szövegkezelési formátum választási lehetőségét (Filtered HTML, Full HTML), mivel a tinymce felülete kissé szétzilálja az összképet; és nincs is szükség a formázásra, elég a plain text.

Viszont ha a Wysiwyg profiles alatt eltávolítom a plain text-től az editort (No editor), attól még a kommentben megjelenik a Filtered HTML és a Full HTML is a legördölő listában. Ezt kellene valahogy kiciánozni, hogy meg se jelenjen a lehetőség, nem kell.

Hogyan lehet ezt megtenni?

Drupal verzió: 
Fórum: 
Phoere képe

Egy tipp:
Beállítások/Tartalomkészítés/Szövegformátumok/Full HTML

és itt beállítod, hogy mely szerepkörök használhassák. Akik tartalmat is adhatnak hozzá az oldalhoz, azokat egy szerepkörbe helyezed és annak engedélyezed, a többieknek nem. Ugyanez a Filtered HTML-lel.

A Filtered HTML érdemes esetleg engedélyezni az azonosított felhasználóknak, csak minimális gombmennyiséggel, illetve megfelelő szűrés beállítással. Egy kommentben sem rossz, ha van lehetőség pl. kiemelni, idézni stb. Persze ez csak egy vélemény.

2
0

Csökönyi Ferenc

Nagy Gusztáv képe

Szerintem a Full HTML-t senkinek ne engedélyezd az adminon kívül. Jól is nézne ki, ha pl. minden fórumozónak megadnád a jogot hozzá!

3
0

Nagy Gusztáv

Phoere képe

Teljesen igazad van, csak pont ezt vettem elő a példához. Így félreérthető a fogalmazás. A Filtered HTML-lel kellett volna írnom a szöveget.

0
0

Csökönyi Ferenc

rimbee képe

Gusztáv, Ferenc!

Köszönöm a megoldást; megint sokkal egyszerűbb volt, mint azt elsőre gondoltam. A grafikai terven nincs formázási lehetőség, azt elvileg pixelre tartanom kell, marad a plain text mindenkinek, kivéve admin.

Hurrá! :]

0
0