WYSIWYG szerkesztő modul

pixelharcos képe

Hello. Nos telepítetem a WYSIWYG modult. Majd keresgéltem hozzá szerkesztő modult is de sajnos 7.21 drupálhoz nem igazán találtam:\ kivéve a CK editort ez az egy volt vele kompatibilis. Szomorú ténykényt ért , hogy nem igazán úgy működik ahogyan a google képein látszik…. Semmilyen bealítási lehetőséget nem találok hogy lehetne előcsalogatni azokat a dolgokat melyek az alábbi képen vannak.http://www.kepfeltoltes.hu/130401/ckeditor_www.kepfeltoltes.hu_.png Nálam ilyen mód fest mikor szerkesztenék vele http://www.kepfeltoltes.hu/130401/ilyen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kérdésem az miként bírhatom a modult olyan formára mint az első képen mit kell ehhez tennem? Vagy olyan működőképes modult ajánlanátok ami fut 7.21 alatt illetve nektek mi vált be leginkább?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
csakiistvan képe

Ha CKEditor, akkor nem kell neked a Wysiwyg modul, hasznald ezt http://drupal.org/project/ckeditor

A gombocskakat meg mindenfele szabalyt a [url] admin/config/content/ckeditor [url] -en tudod elerni hogy a kivalasztott profilt szerkeszted, es az EDITOR APPEARANCE alatt a gombocskakat magad tudod huzogatni.
http://goo.gl/Eqtvk

Nyilvan a README.txt -t elolvasod es a benne levo installalasi folyamatot vegigviszed, de ez ertelemszeru.

2
0

Drupal full-stack developer at Wunderman Thompson Budapest

pixelharcos képe

Megtaláltam a bealítási lehetőségeket. De még csak fele annyi bealítható opció se volt mint linkelt képen. Editor aparance alatt próbáltam betenni a dolgokat de mentésnél egyszerűen nem jegyezte meg. És köszönöm a képet de nállam vagy 10 ikon van még pluszba és slusz pasz.

0
-1
pixelharcos képe

Rájöttem, hogy nem csak a ckeditort lehet működésbe hozni. Böngésztem délután a netet és probálgatam felrakni mindenféle szövegszerkesztőt de mind hiába. Ez persze csak az én figyelmetlenségem mivel mindent modul mappába akartam rakni olyan megszokás gyanánt. Pedig szépen levan írva hogy sites/all/libraries/valami.Kíváncsi vagyok ebbe hány kezdö futhatót bele. Szóval beizzitotam a openWYSIWYG szerkesztöt. A ckeditort meg még mindig nem bírtam megerőltetni sajna. Viszont itt a fórumban figyelmes lettem egy két érdekes hozzá szólásra. Tehát arról írtak, hogy az ilyen szöveg szerkesztőkel formálódó oldalak tele szemetelik a kodót és felülírják helyenként a css-t is. Akkor a nektek mi vált be leginkább kérdésemet kiegészíteném azzal, hogy ti milyen módon is használjátok preferált WYSIWYG editorokat . Mire vigyáztok „szemetelés elkerülése” mire is használjátok leginkább stb. Meg persze mi a fene lehet a ckeditoral..

0
0
duc-sai képe

Azt, hogy nálad miért így néz ki, nem tudom.
Én a CKEditort a Wysiwyg modul nélkül használom, és tökéletesen működik. A CKEditor oldalán is ez található:

Note: This module is not affiliated with the wysiwyg module. It is a separate project dedicated only to CKEditor.

(d7 esetén). Ez a modul természetesen a sites/all/modules könyvtárba kerül.
Le kell hozzá töltani a ckeditor library-t (aktuálisan ez a ckeditor 4.1), és ezt a sites/all/libraries könyvtárba tenni ckeditor mappanévvel. Mindezt azért írtam le, mert nem derült ki, hogy ez is megvan-e.
Szóval nyugodtan kapcsold ki a wysiwyg modult.

-----
Szerk: Ha már majdnem tárgytalan lett a hsz-em, válaszolok: az fut bele, aki nem olvassa el a README.txt-t, ahogy csakiistvan is írta.
Semmi probléma nincs vele, nem tapasztaltam szemetelést, mindenféle szerkesztésre ezt használom, sőt az insert modullal képek tetszőleges helyre beillesztését is a ckeditorban végzem.

2
0
pixelharcos képe

Ckeditor library na ilyesmit nem töltöttem le. Akkor itt lesz a bibi. Pótolóm a hiányosságaimat és meglátjuk menyire is ostoba dolog csak úgy átfutni a readmiken..:D Nos Köszönöm a válaszokat. És ha valaki esetleg még ide tévedne Megoszthatná saját tapasztalatait az általa használt szerkesztökröl.

1
0
duc-sai képe

A szerkesztő programja, amitől működik, az az, ami a ckeditor.com oldalról letölthető (korábban úgy emlékszem, library megnevezéssel volt, ezért így nevezem, nem keverve a modullal).
A drupal.org-ról letöltött modul: az a szerkesztőnek a drupalba történő integrációját végzi.
A README.txt-ben kétféle install szerepel. Az egyik, hogy a library-t a modul mappáján belül helyezzük el. A másik (amit én javaslok), hogy a (már említett) sites/all/libraries könyvtárba. Ez sokkal átláthatóbb szerkezet...ha pl. colorbox-ot is használsz, ugyanígy van hozzá egy modulod a modules könyvtárban, meg egy funkcionalitást biztosító mappa a libraries könyvtárban.

1
0
pixelharcos képe

Na bejöt a dolog amit írtatok. Tehát bettem librariba amit linkeltél. Ekkor a WYSIWYG modul szép nagy X ként megjelölte. Kikapcsoltam a modult majd letöltöttem a drupalhoz való ckeditor-t.
Most már tökéletesen funkcionál. És „csakiistvan” képe által való beálltások is működnek tökéletesen. Köszönöm a segitségetek.

1
0