Wysiwyg, Source zavaros

suci képe

Sziasztok!

Előre leszögezném, most ismerkedem a Drupallal, html+css amit talán legjobban ismerek. Úgyhogy lelkes amatőr vagyok. A fórumot átnéztem már a kérdésem előtt, sok hasznos infőt találtam, de erre a problémámra nem leltem megoldást.
Szóval.
Szerkesztek egy adott lapot (egyszerű oldal) megy szépen, Wysiwyg szerkesztővel, Source-ban. Viszont mentés után ha újra szerkesztenék html-ben, minden szóköz eltűnik és teljesen átláthatatlan.
Ha valaki ebben tudna segíteni..
Hálás köszönet!

Gábor

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Fórum: 
Illyés Edit képe

A Source mód arra van, hogy ha megszerkesztetted a szöveget WYSIWYG-ben, és utána szeretnéd kézzel módosítani a HTML kódot, akkor megtehesd. Tehát előbb felviszed a szövegszerkesztős gombok segítségével, és utána lépsz át Source-ba, ha szükséges kézzel módosítani.

0
0
suci képe

Igen igen!

De amint elmentettem és utána újra szerkeszteném, már összehúzza a sorokat, minden szóközt kitöröl és így átláthatatlan a kód. Van olyan lehetőség, amivel úgy lehet szerkeszteni, hogy mentés után újra megnyitva is átlátható maradjon? Köszi a gyors segítséget!:)

0
0
Illyés Edit képe

Pontosan melyik szövegszerkesztőt használod? A CKeditor beállítási oldalán (admin/config/content/wysiwyg/profile/PROFILNEVE/edit), a Cleanup and output résznél tudod szabályozni, hogy megtartsa-e a sortöréseket, stb.

2
0
suci képe

Köszönöm,

rátaláltam, holnap kipróbálom!
Örök hálám!

0
0
suci képe

Sajnos nem sikerült:(
CKEditort használom, szóval szerkesztem mindenféle html elemmel source módban, elmentem.
Utána megnyitom, szintén Source módban, de egymás után jön minden karakter, teljesen átláthatatlan. Sortörést, mindent kiszed a kódból.
Tudok mutatni screenshotot!
Sajnos a javasolt beállításokkal nem sikerült :(

0
0
suci képe

Így értem, hogy összezsúfolja újranyitás esetén.

http://sallaigabor.hu/sc.jpg

0
0
aruna képe


(admin/config/content/wysiwyg/profile/PROFILNEVE/edit), a Cleanup and output résznél tudod szabályozni, hogy megtartsa-e a sortöréseket, stb.

pl. admin/config/content/wysiwyg/profile/full_html/edit

Ide kell rakni egy pipát a checkbox-ba:

Apply source formatting
If enabled, the editor will re-format the HTML source code. Disabling this option could avoid conflicts with other input filters.

Nálam működik. D7 alatt.

Arra is figyelj, hogyha például a FULL HTML-re engedélyezed a forrásformázást, akkor a tartalom bevitelekor/szerkesztésekor is a FULL HTML legyen a kiválasztott 'Text format'.

4
0
suci képe

Köszi a gyors segítséget,
este v. hétvégén ki is próbálom!

0
0
szarkab képe

Nekem olyan gondom lenne, amit szeretnék megoldani, hogy iszonyatosan lassú a szövegszerkesztő! CK editort használok, és a szöveg kijelölése nagyon bugos, vissza fele nem lehet kijelölni pl. A helyesírás ellenőrzás is rossz. Mindent alázhúz pirossal, pedig a nyelvek mindenhol magyarra vannak alakítva. Pár héttel ezelőtt még működött az ellenőrzés de időközbe sikeresen bebugoltuk valahogy.
Valamint a blockok szerkesztésénél sem jön elő a full html kezelőfelület, szöveg bevitelkor. Régen előjött szintén. Nem tudom mi állítódott el...

0
0
aboros képe

légyszi nyiss új témát a kérdésednek. köszi.

0
0

-
clear: both;

szarkab képe

Ez nem illik ide véletlenül?

0
-1
Nagy Gusztáv képe

Gondold át, hogy mire kérdezett az eredeti kérdés, és láthatod, hogy nem ugyanaz, mint a tiéd. Nagyon nem.

2
0

Nagy Gusztáv

Sk8erPeter képe

Amíg ezt a hsz.-t megírtad, már kész is lett volna az új topicod egy gyors copy-paste-tel :))

0
-1
szarkab képe

Jó elnézést! Nem húzni szeretném a drupal közösség haját! :)

0
0
aboros képe

"Nekem olyan gondom lenne," az általában új téma. :) az, hogy "nekem is _ilyen_ gondom van", még elmegy, de általában ez is új téma szokott lenni, mert úgy folytatódik, hogy "de" vagy "kivéve, hogy", és hopp, az máris új téma ;)

1
0

-
clear: both;