Wysiwyg modul szerkesztőkkel együtt történő beüzemelése

Kocsis Kata képe

Feltettem a Wysiwyg modult.

Letöltöttem a TinyMCE 3.4.7-et, aminek hiába engedélyezem a gombjait, nem látszik semmi a szerkesztésre megnyitott dokumentum ablakában. Ezt rendeltem a Filtered HTML beviteli formához. Itt legalább a bekezdések látszanak az elmentés után is.

A CKEditor 3.6.2.7275 engedélyezett gombjai viszont látszanak (ezt rendeltem a Full HTML beviteli formához), de nem látszanak a formázások, ha a tartalmat elkezdem színezgetni, tagolni, fonttípust átállítani, stb.

Mi hiányozhat, hogy jól működjön ez a modulom?

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
scorchio képe

Elvileg ha hozzá tudtad rendelni a WYSIWYG szerkesztőket a beviteli formátumokhoz, akkor már nagy bajnak nem kellene lennie... :|

CKeditor résszel kapcsolatban tipp: nézd meg a hozzátartozó Wysiwyg profilt, azon belül is a CSS részben a Szerkesztő CSS részt. Ezt én Szerkesztő alapértelmezett CSS-re szoktam állítani - segíthet tesztelni, hogy nem a smink CSS-e kavar-e bele a dolgokba.

1
0

Adamek Zoltán aka Scorchio | http://zoltanadamek.com

szt képe

Ha csak a ckeditort használod, akkor nem kell a wysiwyg modul, elég, ha a http://drupal.org/project/ckeditor modult felrakod.
Azt ne várd, hogy bármilyen wysiwyg editorban meglátod a végső tartalomkinézetet: valami hasonlót, esetleg. Be lehet konfigurálni az editort, de nem éri meg a fáradságot szerintem. Van az előnézet gomb beküldéskor, ott lehet látni megjelenés előtt a leghitelesebb majdani végeredményt.

0
0
Kocsis Kata képe

Igazából nincs rá szükségem, csak egy képkezelésről szóló videón látottakat próbáltam rekonstruálni, sikertelenül.

Valójában a képkezelést szeretném világosan látni, a különböző image modulok funkcionalitását, hogyan egészítik ki egymást, mik az alapelvek, node legyen-e a kép vagy sem, galéria-kezelés, stb...

Most nézem azt a videót, amit az imagecache-ről ajánlottál (részletekben, mert néha dolgozni is kell a munkahelyemen...), nagyon jó. Köszönöm a tippet.

0
0
szantog képe

A html filter alapból kiszűri style attribútumot, meg az id-t, classt is. Vagyis kb a 90%-át azoknak a lehetőségeknek, amikkel formázni lehet.
Cipőt a cipőboltból, wysiwyg modul alá wysiwyg_filtert!

4
0

----
Rájöttem, miért kérdezek olyan ritkán a drupal.hu-n. Amíg szedem össze az infokat a kérdéshez, mindig rájövök a megoldásra.