WYSIWYG korlátozással

MarKi képe

Szia!

Egyelőre még tapasztalatlan vagyok Drupal-ban és még az sem biztos bontosan mit szeretne az ügyfél. Cél egy WYSIWYG lehetőség biztosítása a konkrét felhasználóknak úgy, hogy az oldalak egyes részeit mégse tudják megváltoztatni.
Páldaként: a teljes tartalmat az ügyfél bármikor megváltoztathatja, új szöveget vihet fel és módosíthatja a már fent lévőt. Viszont mondjuk a láblécben lévő "készítette ..." szöveget ne tudják se törölni, se módosítani. Van-e erre lehetőség vagy melyik modult lenne célszerű módosítani?

Drupal verzió: 
Den képe

Másra való a wysiwyg

Röviden: mindet szöveg bevitelhez rendelhető beviteli forma. Mint ez a textarea is, amibe gépelek. Az ilyen mezőkből áll össze egy tartalom, pl, a page, story.

A jogokat a tartalom bevitelre tartalomtípusonként lehet kiosztani. X csoport tud page-t szerkeszteni Y meg nem. Függetlenül attól, hogy egy wysiwyg editor van neki a textareakhoz rendelve vagy sem. Az csak egy beviteli forma, semmi más.

A lábléc szövegek meg általában blokkok. Aki blokk szerkesztési jogkörrel rendelkezik, az tudja azokat szerkeszteni.

0
0
MarKi képe

Lábléc mint példa került szóba. Lehet hogy az oldal teteje felé lévő reklámblokkot ne lehessen megváltoztatni.

Leírom inkább bővebben. Olyan "WYSIWYG" lehetőséget keresnék ahol adott egy smink és egy tartalom. A felhasználók HTML tudás _nélkül_ tudják megváltoztatni a tartalmat. Vegyük példának az aktuális híreket vagy egy általános köszöntő szöveget a főoldalon amit időnként megváltoztatnának. Extrém példa legyen egy község oldala amit a polgármester vagy a titkárnője kell hogy feltöltsön napi szinten információval. Elég legyen a szöveget beírni, a felépítés, formázások maradjanak állandóak és számukra nem megváltoztathatóak.

Milyen modulok jöhetnek szóba Drupal7 esetén? Mennyire halad jó ütemben a fontosabb modulok Drupal7 frissítése?

0
0
vorvor képe

Szerintem itt nagyon keverednek különböző területek.

A WYSIWYG az egy beviteli módozat, azt lehet mondani, hogy valamelyik form, valamelyik mezője legyen WYSIWYG típusú (textarea). Az, hogy a lábléc tartalmát módosíthatja-e valaki, ahhoz ennek semmi köze.
Vagy rosszul értettem meg a leírásodat.

Mindenesetre az egyik dolgot(WYSIWYG) az alkalmazott WYSIWYG modul konfigurációs oldalán állíthatod be (melyik szövegmezőnél jelenjen meg a W szerkesztő felület), a másik jogosultság kérdése. Hirtelen egy ötlet: a láblécben lévő tartalmak legyenek olyan tartalom típusból, amit nem tud bárki módosítani.

0
0