WYSIWYG editor

alippai képe

Drupalhoz keresek egy könnyed WYSIWYG editort. Jó lenne ha nem lenne túlbonyolított, csak lehetőleg jQuerys ami ismer alapvető dolgokat (bold, italic, underlined, jobbra, kozepre, balrazárt, linkek). Fontos hogy legyen hozzá filter (TinyMCE és a filterek furt ütik egymást, ráadásul lassú, nagy és túl bonyolult)
Esetleg valami 5let? :)

pp képe

Ez ilyen egyszerű és van egy kis szemecske amitől még vizivig is lesz.

És kérlek ne tedd fel az aláhúzást. Irtsuk már ki! Ronda, nehezen olvasható éppen ezért tipográfiailag ellenjavallt. Ráadásul a weben teljesen más jelentést hordoz egy aláhúzott szöveg, mert az ugye a link.
Annak idején amikor a szerző kézzel vagy írógéppel írta a kéziratát egyetlen módja volt, hogy jelezze a tördelőnek, hogy mit kíván kiemelni, ez pedig az, hogy aláhúzta az adott szót vagy szavakat. Ezeket aztán a szedő szépen vastag betűkkel szedte, vagy olyannal, amit a tipográfus megálmodott. (de sose aláhúzással, azt csak a tipográfus rémálmaiban fordult elő.)
Ne használj aláhúzást!

Legyen ez az első lépés. Aztán jöhet az, hogy szemantikus HTML-t állítsunk elő és akkor a félkövér, dőlt, jobbra, balra, középre igazított is el fog tűnni. Helyette megjelennek majd a strong, em és a különböző osztályba sorolt bekezdések, melyek formátumát a megfelelő helyen, a css-ben írja majd le a megfelelő ember a "webdizájner" nem pedig az egységsugarú.

Adjunk teret a jövőnek, a jelentéssel felruházott HTML-nek, a microformátumoknak és a szemantikus webnek!

A filterről meg csak annyit, hogy éppen nem kell filter ;) Ha bármit is szűrsz, akkor nem lesz wiziwig, ha meg nem akkor meg nagygány lesz a tartalmad ;) muhahah... hajrá!!

pp

0
0
alippai képe

Az aláhúzásra tett megjegyzéseddel egyetértek, csak úgy eszembejutott :)
Azért a script tag-okat illik szűrni :D
Filterben mindennek benne kell lennie amit az editor engedélyez, de amit nem, azt szűrnie kell, ezért mondtam hogy hozzátartozó filter.

Tehát írjak egyet, meglévő megoldás nincs? Hehh... ez durva...

0
0

Lippai Ádám
young element

thamas képe

RTE garmadával van, csak egyik sem ideális. Ezért nincs a Drupal core-ban. A Drupal7-ben talán már lesz, a feladatot Goba nyerte meg. ;o)

0
0

Üdvözlettel:
Hajas Tamás

alexcrown képe

Ha valaki tudna valami jó editor megoldást Drupal 7-hek, akkor szívesen fogadnám.

Előre is köszi mindenkinek!

0
0