www nem, csak http :)

Csontos Mariann képe

Bocs, ha valahol már leírtátok, kerestem, bizisten.

Nektek biztos csípőből jön a megoldás. Minden oldalam külső tárhelyre-költöztetésekor probléma, de ennél zavar a leginkább (mondjuk annyira, hogy a megoldás nyomába eredjek...)

Ha azt írom be a címsorba, hogy www.uvegcsillag.malama.eu, akkor egyszerűen nincs meg. Ha beírom a http://uvegcsillag.malama.eu formát, akkor bejön.

Ez nem lehet olyan nagy cucc, de hát mégse maradhat így... Hogy néz ki egy névjegyen! :)

Drupal verzió: 
Illyés Edit képe

A tárhelyszolgáltatónál jelezd, hogy az aldomaineknél is szeretnél www-t. Névjegyre meg így kell írni: uvegcsillag.malama.eu ;)

A www teljesen felesleges. Jó, ha elérhető ezen a címen is a webhely, mert sokan azt hiszik, hogy ettől internetcím az internetcím, de nem kell bátorítani a használatát.

0
0
Csontos Mariann képe

Köszönöm a gyors választ, hétfőn elkapom őket.

a www-nem-olyan-fontos missziót pedig ezentúl támogatni fogom ;)

0
0
aboros képe

Jó, ha elérhető ezen a címen is a webhely,

ez így önmagában nem jó. ha mindkettőn elérhető egyszerre, az oldalkettőzés. mindkettőt beírva be kell jönnie az oldalnak, ez természetes, de az egyiket ki kell választani és a másikat a .htaccessben arra kell átirányítani. (feltételezem ezt Edit maga is jól tudja)

csak azért írtam, mert ott még nem lesz vége a missziónak, hogy szólsz a szolgáltatódnak. hanem amikor az megvan, akkor egyiket kiválasztod, megnyitod a drupal gyökér könyvtárában lévő .htaccess filet és aztán abban megkeresed ezt az átirányítást, benne van csak ki van kommentezve. kitöltöd a te domained nevével és kiveszed a kommentezést (# jelet).

ekkor ha beírom www -vel bejön az oldal, de "magától átvált nem www -s re". (vagy fordítva, ahogy tetszik)

0
0

-
clear: both;

Illyés Edit képe

Igen, így teljes a válasz.

0
0