weboldal színháznak

pero képe

Sziasztok

Elmeletben gondolkozom, hogy egy szinhaznak keszitett weboldal hogy oldhato meg drupal alapon.

Szerkezetileg hasonlo dolgot szeretnek mint a vigszinhaz.hu

Azt a reszt vazolnam, ami nekem nem tiszta:

1.
Szerkesztheto kell hogy legyen a szineszek adatlapja, a darabok leirasai, illetve hogy ki melyik darabban jatszik. A darab adatlapjan latni kene hogy melyik szinesz melyik szerepet jatsza a darabban. Ezt a kapcsolatot nemtom, hogy celszeru letrehozni.
Szineszek es Darabok tartalomtipust letrehoznam, de hogy oldjam meg a kapcsolatot a ketto kozott?
minta: http://vigszinhaz.hu/szindarab/14+a+padl%C3%A1s/

2.
Hogy celszeru az egyes idopontokat tarolni amikor a darabokat jatszak?
minta: http://vigszinhaz.hu/havi-musor/2010-11/

Megoldhatok ezek CCK-val, vagy sajat modult kene irni? (ilyet meg nem csinaltam:) )

elore is koszonom hozzaszolasokat!

Drupal verzió: 
Balogh Zoltán képe

1. Létrehozol egy Szerep típust is, amiben 1 szöveges (szerep neve pl Lear király, Kunigunda, stb.) és 2 nodereference mező van, egyik a Darabra, másik a Színészre. Én tennék bele még egy sorrend mezőt is, hogy a szereposztás az általam kívánt sorrendben jöjjön majd le. Views segítségével tudod majd leválogatni egy konkrét darabhoz a szereposztást.

2. Views + Date + Calendar

0
0
pero képe

az elso problemara ez megoldas valoban, csak nekem olyan megoldas kene, hogy a weblap admin felulete minel egyszerubb legyen, hogy akar gizi neni a szinhazban is boldoguljon vele.
Ebben az esetben, ha jol ertem egy darab felvitele tobb lepesol allna, azaz eloszor fel kell vinni a darabot, majd egyesevel hozza a szerepeket. Ez igy kicsit nehezkes, jobb lenne ha egy oldalon el lehetne intezni ezt.

Van erre esetleg megoldas?

Szerep modositast meg plane nem latom, hogy mukodne igy egyszeruen?

0
0
Balogh Zoltán képe

Akkor a Darabhoz viszel fel egy CCK multigroup csoportot, de ez csak a 6.x-3.x-dev-ben van. És akkor a multigroup-nak lesz egy szöveges Szerep mezője, és egy nodereference a Szinészre. Sorrend mező ekkor nem kell, mert sorrendbe tudod cincálni.

0
0
pero képe

na ez jol hangzik, ranezek majd
szepseghiba csak a dev szocska a modulverzioszam utan :)

0
0
Balogh Zoltán képe

Ha az előző változat szerinted bonyi, akkor Gizi néni a színházban ezt sem fogja tudni megcsinálni. 20-25 szereplőnél már túl sok control lesz a képernyőn, az új elem hozzáadása és a törlés közel lesz egymáshoz, párszor tuti mellényom. Mire ezt mind-mind bepötyögi lemegy a nap, és amíg rá nem ment egyet, addig ugye az egész node nincs elmentve. Ergo bármi hiba van, az egész 1-2 órás melója ugrott. Ezt egyszer fogja megcsinálni, másodszorra Te fogod, vagy kivágja a rendszert a francba, hogy szar az egész. De Te tudod.

0
0
pero képe

hat szart nem szeretnek, eppen ezert batorkodtam itt kerdezni nalamnak okosabbakat/tapasztaltabbakat, mivel en nemreg kezdtem drupallal foglalkozni.
Ez a multigroupos megoldas jo lenne Gizikenek, mivel jelenleg egy egyedi szoftvert hasznalnak, ami igy mukodik, de a rendszer durvan idejetmult, ezert szeretnem Drupalra cserelni
Ha kell megtanulok modult irni, ha maskepp nem megy...

0
0
Balogh Zoltán képe

Én ezt biztos nem csinálnám meg a multigroup segítségével, mert a kérésednek megfelelően egyoldalas lesz ugyan a felvitel, de tuti nem az egységsugarú Gizi néninek lesz való. Nem fogja szeretni. Addig nincs gond, míg egyszer nem kattint mellé, vagy nem fagy le a böngészője, és száll el a fél órás munkája, mint a győzelmi zászló, mert Mentés button nem volt. Inkább elmagyarázom neki, hogyan vigye fel a Szereplőket egyenként és PHP kóddal automatikusan kitöltöm neki az egyik nodereference értékét az utoljára felvitt darabbal, ha az még üres. Így 1 percenként lesz sikerélménye.

0
0
dj képe

táblázatos megjelenítést segítő megoldások, mint pl. http://drupal.org/project/tablefield

Aztán már csak a node.tpl.php-t kell jól megírni, hogy olyat kapj, mint a linked.

0
0

Üdv!
Dudás József

pero képe

Ezzel az a bajom, ha jol ertelmezem a modulleirast, hogy a tablazatba mindig be kell gepelni az szinesz neveket, azaz nincs kapcsolat a darab es a szinesz tipus kozott

jol gondolom?

Ezenkivul nemcsak a daraboknal kene megjeleniteni a szereposztast, hanem a szinesz oldalan is hogy melyik darabokban jatszik/jatszott

0
0