Weboldal másolás + kérdés profiktól

alan képe

Több azonos weboldalt kell készítenem, ezért csináltam egy demó oldalt és több pontosan ilyen oldalt kellene még létrehoznom.
Hogy ne kelljen minden egyes alkalommal azzal kezdjem, hogy drupal telepítes, modulok, beallítas stb, arra gondoltam, hogy a demo oldalt másolgatom csak.

A következőt csinálom:
1 - phpMyAdmin alól a demo oldalam mysql adatbazisát kiválasztom és export
2 - létrehozom az új adatbázist amelybe importálom ebbe az előbbit
3 - létrehozok egy új júzert az adatbázisnak és hozzárendelem az új adatbázisomhoz megadva mindenféle jogosultságot neki
4 - a demo oldalamat teljes egészében átmásolom az új helyre
5 - az átmásolt változatban kijavítom a settings.php -ben az adatbázis és a júzer nevét az új névre valamint a jelszót
6 - visszaállítom a jogosultságokat, hogy védve legyen az oldalam... és kaptam a demo oldalamnak egy másolatát amely új adatbázist használ és így nem kellett elejétől fogva újra ugyanazt az oldalt elkészítenem. (Az egész művelet egy hoszton belül történik, tehát nem más tárhelyre készítem a másolatot)

A kérdésem az lenne és főleg a profiktól kérdem, hogy jó ez így? Így kell ezt csinálni?
A settings.php - ben a $drupal_hash_salt = micsoda? Ez egy egyedi kód? Nem kellen ezt is valamire megváltoztatnom? Van még valami amire esetleg oda kellene figyelnem, esetleg egy jobb megoldást tud valaki ajánlani?

Drupal verzió: 
aboros képe

demo oldal filejait átmásolod új helyre, letörlöd belőle a settings.php filet és a files mappát. létrehozol egy új adatbázist az új oldalnak, mindent úgy csinálsz mintha új drupalt telepítenél. feltelepül, aztán beimportálod a demó oldal adatbázisát.

de ez így nem túl szakszerű és még figyelned kell majd ugye .htaccess fileban egyedi beállításokra, azokat az új helyre aktualizálni a másolatban, az adatbázis import után amúgy is szétnézni, beállítani a helyes filerendszert, meg ilyesmi, nem is nagyon szokták így csinálni. ilyen helyzetekre, hogy sok egyforma oldal, van multisite setup, keres rá, sokat írnak róla és van domain modul is, az is hasznos ha tökegyforma oldalakat kell csinálni. van egy olyan erdő is, hogy features modul és barátai, azzal lehet "funkcionalitást", kész beállítások halmazát exportálni modulba.

1
0

-
clear: both;

zilles képe

Ezt hallottam én is:

http://drupal.org/documentation/install/multi-site

A lényege, hogy egy Drupal kódon osztozik több oldal önálló tartalommal, témával, modul beállításokkal, így egyszerűbb a frissítés és karbantartás.
Hasonlót szeretnék például aldoménekre önálló webhelyek (elektronika.fo.hu, gepeszet.fo.hu, informatika.fo.hu) osztoznak a fo.hu alaprendszer kódján, de egyedi beállításokkal működjenek.

Esetleg, ha van jó magyar leírás a link hasznos lenne a munkához.

0
0