Weboldal gyorsítás, Cache beállítás

husztisanyi képe

Adva van egy szerver, amin két nagy forgalmú weboldal működik és néhány kisebb, sok bejelentkezett látogatóval, hozzászólással.

Az egyik nagy oldal multisite-ban van 5 kisebb forgalmú weboldallal, rajtuk a Boost segíti a gyorsítást.
A másik nagy oldalon nem sikerült bekapcsolni a Boost-ot, lassan tölt be, rendszeresen lefagy, ezért a szerveren levő többi weboldal is sokszor elérhetetlenné válik.

A feladat: A két nagyobb forgalmú weboldal ráncba szedése, gyorsítása.

A weboldalakat két amatőr drupal rajongó kattintgatta össze (az egyik én vagyok), így biztosan lesz mit javítgatni, optimalizálni utánunk.

Hozzáértő, tapasztalt programozó jelentkezését várom!

Köszönöm!

Drupal verzió: 
leonidasz képe

Ehhez nem kifejezetten drupal szakember kell, hanem egy jól linux oldali optimalizáló, aki belövi frankón a cachet.
Természetesen drupal oldalról is lehet javítani, de ha nagy forgalmú siteról van szó, akkor kell a szerver oldali is.
Mekkora a látogatottsága és mennyi az oldalletöltések száma naponta és mekkora a legmagasabb egyedi.

0
0
aries képe

Ezzel vitatkoznék. Különbontanám a feladatot. Ahogy írtad, kell valaki, aki szerver oldali felépítést nézi át, és valaki - ez lesz a nagyobb feladat - aki akár 0-ról újratervezi a webhelyet, a meglévő prototípus alapján.

Remélem sikerül anyagiakban is jó ajánlatokat kapnod. Aki mindezeket el tudja végezni, az többnyire a szakma krémje.

0
0
gazsesz képe

Sajnos ebbe a problémába én is többször belefutottam, meg bele is ragadtam. Sokféle gyorsítási lehetőség van, persze mindegyiknek megvan a maga hátránya, előnye.

Jómagam is legtöbb helyen a Boost modult használom, és általában remekül működik, bár egyes szakértők szerint már elavult a modul.

Valóban van egy két rigolyája - bővebben itt - , de alapvetően használható és nem kell hozzá a szerveren semmit telepíteni.

A boost modullal kapcsolatban még tapasztalatom, vagy inkább gyanúm, hogy több ezer node-ot tartalmazó oldalnál meg tudja terhelni a szervert, ha a cron futásakor a lejárt oldalakat törli, ill. újragenerálja.

Amit még kipróbálhatsz, az authcahe, hasonló a boost-hoz, csak ez már a belépett felhasználóknak is cache-li az oldalakat.

Aztán vannak azok, amelyekhez már a szerveren is telepíteni kell, ilyenek az APC, vagy Memcached, bár az APC-ről azt olvastam, hogy a multisite-oknál keveri a tartalmakat, ami sajnos a views content cache modul és time based cahce (per domain) opció bekapcsolása esetén is fennáll.

1
0

Gazsesz