weblink kerdes

Kelemen Zádor képe

Sziasztok!

Nagyon friss drupal felhasznalo vagyok, igy lehet, hogy nagyon trivialis a kerdesem.
Feltettem a weblink modult, a block-oknal be tudom alllitani, hogy megjelenlenjen a lapon a 'Latest weblinks' es a 'Top weblinks'. Az access control-nal bepipaltam a 'create weblinks' es 'edit own weblinks'-t de sajnos uj weblinket felvenni sehogy sem tudok.
A telepitest a modul install falja szerint vittem veghez, viszont CVS-em nincs es nem tudom, hogy mi az a vocabulary (szotar?)

Az install fajl szerint:
Requirements:
-------------

This module requires Drupal CVS, and need at least one assigned vocabulary.

Van valakinek valami tippje, hogy CVS nelkul hogy lehetne beloni? Egyaltalan lehetseges? Vagy esetleg valami teljesen mas a gond?

A valaszokat elore is koszonom:
Kelemen Zádor

yaanno képe

CVS verziót telepítettél a drupalból is? Ha igen, akkor nem lehet gond, csak létre kell hoznod legalább egy szótárat. Ha nem CVS-es a drupalod, akkor a verziónak megfelelő weblink modult tedd fel, eztuán szintén kell legalább egy szótár.

0
0
Kelemen Zádor képe

A fenti verziokat telepitettem, valoszinuleg nem CVS verizot (ez mibol derul ki egyebkent?).

A Drupal verzioja es a modul verzioja osszefugg? Nem kulon verzioznak? Ha teljesen azonosnak kell lennie, akkor letezik 4.7.2-es weblink verzio?

Szótárat hogyan tudok telepiteni? Az is esetleg egy modul vagy teljesen mas valami?

Koszonom:
Kelemen Zádor

0
0
Hojtsy Gábor képe

Azért a verziókról egy külön így címzett oldal van a kézikönyvben...
Részei, felhasználása, verziószámok és disztribúciók Lényeg, hogy 4.7.2-es Drupalhoz csak ehhez való kiegészítőt telepíts, a Weblink 4.6.0 az Drupal 4.6.x-hez való, azért ez a verzószáma. Bővebben a linken.

0
0
Kelemen Zádor képe

megnezem a kezikonyvet.

0
0
Kelemen Zádor képe

a cikket a drupal 4.7-re frissitesrol (Drupal frissítés - a Drupal.hu tapasztalatai (1)), ezekszerint a ketto mar nem mukodik egyutt. :(

0
0
Kelemen Zádor képe

Vegul easylinks lett a weblink helyett.

Kerdeznem, hogy van-e valakinek tapasztalata ezzel a modullal? Meg lehet valahogy oldani a legfrissebben hozzaadott linkek listazasat?

Egy olyan (lehetoleg sajat fejlesztes nelkuli) megoldast keresek, mint ami a weblabor.hu blogmarkoknal is van. Ja es azt se bannam, ha kategorizalhatnam is a linkeket.
Tippek?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Ha egy link egy node (nem tudom az easylinks hogyan működik), akkor lehet hozzá kategóriákat rendelni, és relatíve egyszerű blokkot is csinálni belőle.

0
0
Kelemen Zádor képe

Azt hiszem nem node. Ahogy nezem a drupal a node tablaban tarolja a node-okat, az easylinks a linkeket pedig az easylinks tablaban (bar a kodba nem neztem bele) es a vocabulary type-ok kozott sem jelenik meg a link mint tipus.

Feltettem most a taxonomy block modult, amivel konnyen lehetne listazni mindenfelet csak eppen ezeket az easylink linkeket nem.

Letezik olyan 4.7-es modul amivel linkeket lehet letrehozni es raadasul a letrehozott linkek node-ok is egyben?

0
0
Hojtsy Gábor képe

Links, links bundle, links package vagy valami hasonló a weblink modul utódja.

0
0