Webhelytérkép probléma többnyelvű oldalnál

d0r0ttya képe

Az oldalam frissítése óta időnként a goggle webmester eszközöknél a sitemap beküldése után a következő hibát kapom:

Az útvonalak nem egyeznek
Azt észleltük, hogy a webhelytérképét www előtagot tartalmazó URL-útvonal megadásával küldte be (például http://www.example.hu/webhelyterkep.xml). A webhelytérképben felsorolt URL-címek azonban nem tartalmazzák a www előtagot (például http://example.hu/sajatfajl.htm).

A probléma teljesen véletlenszerűen merül fel és múlik el, eddig kizárólag az oldal tartalomtípusok esetében, de ott sem mindegyiknél.
Valaki esetleg találkozott már ezzel a problémával? Előre is nagyon köszönök minden ötletet!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
d0r0ttya képe

Az elmúlt időben annyira sikerült rájönnöm, hogy a problémát csak néhány, de minidg ugyanaz, a nyitóoldalra bekerült tartalom generálja, az oka pedig annyi, hogy időnként valamiért ha a google hívja le az oldaltérképet, ezek www előtag nélkül kerülnek be a sitemapba.
Ugyan le lehet(ne) tiltani ezeknek a belistázását, de mivel ezekben értékes szövegrészek vannak, ha lehet, ezt szeretném elkerülni.
Ha valami, oldaltérképpel összefüggő változást csinálok az oldalon és beküldöm újra az oldaltérképet, akkor ismét jó egy darabig...

0
0
Den képe

Csak ötleteim vannak, nem találkoztam még a problémával, de:

* webmaster tools-ban be lehet állítani, hogy melyik a preferrált domain: www, vagy a mentes.
* amikor hozzáadod a sitemap xml-t, akkor ne tegyél elé www-t.
* az oldalad állítsd át (.htaccess, virtual host config, ha hozzáférsz), hogy a www-s url-eket minig irányítsa át a www mentesre (www-re semmi szükség).

0
0
d0r0ttya képe

A webmester eszközökkel sikerült megoldani a problémát, nagyon köszönöm az ötletet, azóta is hiba nélkül megy az oldal indexelése.

Az utókor számára: ahhoz, hogy a preferált domain név beállítható legyen, a webmester eszközökbe fel kell venni www-vel és www nélkül is ugyanazt a domain nevet, e nélkül a beállítást nem lehet elvégezni.

0
0