Webform submit eredményét RSS feedbe kinyomni

pba képe

Sziasztok,

még mindig kezdő drupal használóként lenne egy kérdésem. Adott egy kütyü, amit csak és kizárólag RSS útján lehet adatokkal etetni. A feladatom az lenne, hogy a drupal alapú weboldalon kitöltött form eredményét (4 db szöveg mező) submit után valamilyen úton módon egy RSS feedbe ki kell nyomnom, ezt fogja enni ez a bizonyos céleszköz.
Összesen 3 db webform lenne az oldalon, és mind a három form eredményét egy-egy külön RSS feedbe kellene produkálnom. Az újonnan submittált webform adarok értelemszerűen felülírnák, vagy frissítenék az RSS feedet. A céleszköz mindig csak az utolsó frissítés eredményét olvasná ki a feedből, bár ez a megoldás szempontjából már lényegtelen. Az RSS-ben csak a mezők eredménye kellene, a beküldő, IP, dátum, mezőnevek nem!

Amin már túl vagyok: felhúztam a drupal 6.2-t, megvan a smink, fent van és működik jól a webform modul, látom a kitöltések eredményét, stb. Az utolsó lépés van csak hátra: minden egyes form minden egyes kitöltésének eredményéből a mezők tartalmát kinyomni RSS feedekbe.

Olvasgattam, gugliztam, pár tippem már van a dologra, a gond az, hogy vasárnap estig meg kell oldanom, tehát szűk a határidő. Ezért is kérek segítséget. Vegyétek figyelembe, hogy nem vagyok gyakorlott a drupal használatában, csak alapszinten ismerem.

Minden tippet előre is külön köszönök!

Melyik modulhoz, modulokhoz kapcsolódik a téma?: 
Drupal verzió: 
aksza képe

Ha rss kell akkor én nem a webformot használnám, hanem egy új tartalomtípussal próbálkoznék, amibe cck-val tetszőleges űrlapot lehet kialakítani. Az rss feed kialakítása ezután a views.al már pofon egyszerű.

0
0
pba képe

Köszönöm a tippet. Uhh, akkor állhatok neki értelmezni, megtanulni a CCK működését. :) Pedig hogy megörültem a kész formjaimnak, meg hogy a webform segítségével milyen egyszerűen össze lehetett szórni... :(

0
0
pba képe

Hát, ahogy sejtettem, ez nagy falat nekem. Egész nap gyúrtam, de még nem jutottam sikerre. Hogy lesz ebből vasárnap estére működő dolog, fogalmam sincs. A Views használata sem egyszerű, plusz a saját tartalomtípusban sem tudom megfelelően űrlapot építeni, ehhh... :(

0
0
pba képe

Azt hiszem, itt az idő feladni. Olyan mélységben kellene megismernem a drupalt hozzá, ami ennyi idő alatt lehetetlen.

Esetleg akad valaki, aki nagyon unatkozik most vasárnap, és hajlandó lenne segíteni ebben? Az igényeket lejjebb adtam, elég lenne egy darab nyamvadt form két-három mezővel, aminek az eredményét mindig ki kellene tolni egy RSS xml-be. Ennyi, azt szeretném még csak, hogy a felhasználó aki beküldi a formot, ne találkozzon a drupal admin felületével, a lehető legegyszerűbb megoldásra törekszem.

Az egész jelenleg tesztcélokat szolgál, non-profit, de pár sört abszolút megérne nekem pl. :)

0
0
pba képe

Nos, kínomban mégis megoldottam. Nem olyan szépen, mint ahogyan szerettem volna, de korrekten és megbízhatóan működik, és ez a lényeg a teszt során. Köszönöm a CCK + VIEW tippet, ezzel a kombóval készítettem el a megoldást, bár az űrlap nem lett túl szép, ezen még fejleszteni kell majd.

0
0