Webform hibaüzenet

tigger képe

D6.2+webform6x-2.1 (ubuntu, apache)

Készítettem egy űrlapot, az első oldalon megadtam a szöveget, meg az egyébként szokásosakat, megnézve az űrlapot, ez meg is jelenik rendesen.

Fel akartam vinni az első beviteli mezőt, az egyszerűség kedvéért ez a Név. Kitöltögettem amit ki kellett, küldés gombra azonban a következő hibaüzenet jelenik meg egy tök üres oldalon (ilyennel még nem találkoztam):

Warning: Table 'watchdog' was not locked with LOCK TABLES query: INSERT INTO watchdog (uid, type, message, variables, severity, link, location, referer, hostname, timestamp) VALUES (1, 'php', '%message in %file on line %line.', 'a:4:{s:6:\"%error\";s:12:\"user warning\";s:8:\"%message\";s:352:\"Unknown column 'email' in 'field list'\nquery: INSERT INTO webform_component (nid, cid, pid, form_key, name, type, value, extra, mandatory, weight, email) VALUES (21, 1, 0, 'nev', 'Név', 'textfield', '%username', 'a:1:{s:9:\\"maxlength\\";s:2:\\"60\\";}', 1, -10, 1)\";s:5:\"%file\";s:68:\"/home/tigger/Drupal/sites/all/modules/webform/webform_components.inc\";s:5:\"%line\";i:478;}', 3, '', 'http://127.0.0.1/node/21/edit/components/new in /home/tigger/Drupal/includes/database.mysqli.inc on line 128

Bármit módosítottam az adatokon, nem változott. Próbálom értelmezni, de nem sikerül. Az adatbázis watchdog tábláját is néztem, de bevallom, nem mond nekem semmit. Hozzátartozik, hogy a php/mysql részt egyáltalán nem ismerem, ezért igyekszem a beépített modulokkal/funkciókkal megoldani, ami szükséges.

Legyen szíves árulja el valaki, hogy mi a baj!?

Előre is nagyon köszönöm.

tigger képe

Senki nem tudja (bár ezt nem nagyon hiszem...), vagy
rosszul tettem fel a kérdést, vagy
egyéb infóra volna szükség, vagy
ez már nem tartozik a segítség kategóriába?

Légyszi írjátok meg, hogy legalább tudjam... Vagy azt, hogy hol lehet ennek utánanyálazni...

Találtam a neten egy bejegyzést, bár talán nem erre vonatkozik. Azt írják, hogy a megosztást kell ki- (vagy be?) kapcsolni. Phpmyadminban hol tudom megnézni, hogy most mi az állapota, illetve hol tudom módosítani? És nem lesz ebből baj? Mert nem láttam, hogy másnak is gondja lenne a webformmal...

Nagyon kellene, hogy működjön a webform modul...

0
0
tigger képe

segítsen, ha tud a fenti kérdésben. Így nem tudom befejezni a készülő új honlapomat, kell hozzá a webform.

Azóta is nézegetem - de ezzel nem sokra megyek. Az alábbit tudom még hozzátenni:

Amikor az űrlapra felviszek egy mezőt, elküldöm, a fenti hibaüzenetet írja ki. Sajnos az sql táblákat hiába néztem. Amikor visszamegyek a vissza nyíllal (mert az egy teljesen üres oldal egyébként), akkor a drupal ezt írja ki:

user warning: Unknown column 'email' in 'field list' query: INSERT INTO webform_component (nid, cid, pid, form_key, name, type, value, extra, mandatory, weight, email) VALUES (21, 1, 0, 'nev', 'Név', 'textfield', '', 'a:0:{}', 1, -10, 1) in /home/tigger/Drupal/sites/all/modules/webform/webform_components.inc on line 478.

Ha jól értem, ismeretlen "email" mező... megnéztem a webform_component táblában, és tényleg nincs ilyen. Nem tudom, hogy kézzel kell-e felvenni pluszban - ez esetben a kérdés: HOGYAN?, vagy valami nem jól van beállítva a drupalban/webformban.

A configuration fülön van egy rész: webform mail settings

A választógombok közt van olyan, hogy component, de pillanatnyilag egy választható komponens sincs. Azt írja, miután adok neki komponenst, az fog megjelenni (vagy ilyesmi?). Viszont hozzáadáskor jönnek a fenti hibaüzenetek. Egyébként ezen nem változtat, hogy a választógombok közül mire állítom.

Tudja valaki, hogy mit rontottam el?

Tudom, hogy a fórum önkéntes segítség alapon működik, és nem "jár" senkinek válasz... De nem nagyon értem, hogy miért nem reagál senki, akármit... akár azt, hogy oldjam meg magam...

0
0
Pasqualle képe

futtasd le az update.php-t

vagy ha az nem segit, akkor modul kikapcs, modul uninstall (admin/build/modules/uninstall), modul bekapcs (minden webformod elveszik, tehat ujra kell keszitened oket)

0
0
tigger képe

El vagyok keseredve, már egy hete szeretnék egy űrlapot megírni... megnéztem a webform táblát, abban volt email mező, az alapján a webform_component táblában hozzáadtam egyet, gondoltam, legfeljebb utólag kitörlöm. Bár nyilván nem ez a normális működés :) Most gond nélkül felvett egy űrlapelemet végre! Hogy fog-e így működni, azt viszont nem tudom :( talán ha megmondanátok, hogy jó lesz-e így, azt is nagyon megköszönném!

Az update valami fatal errorral nem futott le (egyébként azt írta ki, hogy nincs frissebb elérhető komponens).

Pasqualle, gondolod, hogy jobban járok, ha eltávolítom a modult és újra felteszem? Túl nagy veszteség nem ér, egy félkész űrlappal...

0
0
Pasqualle képe

a fatal errort jo lenne elolvasni, futtasd le megegyszer es ha elojon akkor szurd be a ide a forumba, hogy tudjuk mi a gond..

a ujrainstall egeszen biztos, hogy jobb mint a db hekkeles..
akkor jo egy adattabla ha az megegyezik azzal ami az install fajlban van. tavolrol nem tudjuk eldonteni, hogy hany update-d nem futott le es mi hianyozhat meg.. az email mezo benne van az egyik update-ben es van meg utana is par..

0
0
tigger képe

Elnézést, nem voltam gépközelben...

A hibaüzenet:
Fatal error: Allowed memory size of 16777216 bytes exhausted (tried to allocate 565931 bytes) in /home/tigger/Drupal/includes/database.mysqli.inc on line 303

Ez mit jelent?

A webform 2.1.1-es volt, talán nem jól frissítettem. Hogy kell modult frissíteni szakszerűen? Ha van hozzá link, azt is megköszönöm!

0
0
Pasqualle képe

tigger képe

Annyira lefoglalt a webform, csak legyintettem, hogy majd később megnézem, mi a baja. Persze rá is kereshettem volna... A php.init átírtam, apachet újraindítottam, frissítés rendben lefutott - nagyon köszönöm!

Néha rémképek gyötörnek, hogy hiába írom az oldalakat, összeomlik az egész és kezdhetem elölről, vagy nem tudom majd feltenni a szerverre, vagy nem tudom majd frissíteni rendesen, nem tudom, mit kell lementeni egy biztonsági mentésnél, hogy lesz meg az adatbázis táblám, stb. Eddig úgy voltam vele, ezekkel majd akkor foglalkozom, ha eljön az ideje - de már kezd nyugtalanítani.

Ritka a franciás nickname...

0
0
Nagy Gusztáv képe

Teljesen friss 6.2-es telepítés, legfrissebb webform-6.x-2.1, és nem lehet mezőt felvenni. Lehet, hogy a modul hibás? Sikerült már valakinek életre kelteni?

0
0

Nagy Gusztáv

Pasqualle képe

valoszinuleg ezzel az update-l van a gond. talan ha kihagy valaki egy frissitest, akkor ez a feltetel nem teljesul es nem jon letre az oszlop.

function webform_update_6201() {
  $ret = array();
  // This update will already be run as webform_update_5201 on Drupal 5.
  if (WEBFORM_VERSION > 6000) {
    db_add_field($ret, 'webform_component', 'email', array('type' => 'int', 'size' => 'tiny', 'not null' => TRUE, 'default' => 0));
    $ret[] = update_sql("UPDATE {webform_component} SET email = 1");
  }
  return $ret;
}

de a sima installnak mukodnie kell, nincs miert hianyoznia az email mezonek..

0
0
Nagy Gusztáv képe

Teljesen új telepítés, nincs mit update-elnem.

Ez a verzió megy valakinél?

0
0

Nagy Gusztáv

Nagy Gusztáv képe

a modul volt hibás. Frissítsetek! (webform-6.x-2.1.1)

0
0

Nagy Gusztáv

Pasqualle képe

mar majdnem egy hetes :)

0
0